Hvilken bil skal være Årets Brugtbil 2014?

Så kører kåringen af det bedste brugtkøb lige nu

21. marts 2014 af Bil Magasinet

Sidste år blev Toyota Avensis i årgang 2007 kåret som Årets Brugtbil. Nu er jagten gået ind på at finde afløseren. Fredag op til påske offentliggøres vinderen af Årets Brugtbil, og konkurrencen er skærpet i år.

Se sidste års vinder af ”Årets Brugtbil” her 

”Vi kårer ikke kun én årgang længere, men den modelgeneration som bilen tilhører. Det gør, at de fejl, som nogle gange er opstået i de første modelår, får større indflydelse på afstemningsresultatet. Kort sagt, så skal bilen vise sig at være mere solid på tværs af årgangene,” siger Jan Lang, der repræsenterer BilBasen i kåringen af Årets Brugtbil.

Juryen består af brugtbiljournalister fra en lang række medier, tekniske eksperter fra FDM og Applus Bilsyn samt en repræsentant fra forhandlerorganisationen DBFU. Bil Magasinet deltager i juryen med journalist Steen Bachmann og Børsen-redaktør Christian Richter. De starter med en bruttoliste på de 100 mest solgte brugtbiler i 2013. Herfra udvælges 10 biler til finalerunden, hvor juryen foretager en indgående analyse af finalefeltet. Vinderen er ganske enkelt den bil, der får flest point ved en simpel afstemning.

”Der er en række faktorer, som spiller ind i bedømmelsen af brugtbilerne. Eksempelvis hvor meget det koster at holde bilen kørende i almindelig drift, og hvor meget den taber i afskrivning over fire år, sammen med en vurdering af den tekniske standard for bilen udgør det hovedkriterierne for udvælgelsen,” forklarer Jan Lang.

Årets Brugtbil offentliggøres fredag d. 10. april på bilmagasinet.dk.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...