Danmarks Flotteste Bil 2014 blev Steffen Sejersten Jeppesens Toyota MR2

© DHB

Hvem har Danmarks flotteste bil?

Kåringen af Danmarks Flotteste Bil finder sted på Vandel Flyveplads 4.-7. juni

18. maj 2015 af Bil Magasinet

 

Danmarks Flotteste bil, også kaldet DFB, er en årligt tilbagevendende begivenhed, der finder sted på bilfestivalen Danmarks Hurtigste Bil. I år foregår det 4.-7. juni på Flyveplads Vandel ved Billund.

Ny mand bag rattet på DFB er René Høvinghof, der til daglig ejer Astina, der har specialiseret sig i at sælge stylingprodukter til biler, så det er en erfaren mand i branchen, der tager over.

"Jeg har en kæmpe kærlighed til biler og til bilstyling, og jeg vil gerne lave det bedst mulige event. Det fortjener deltagerne," siger han. Under Danmarks Hurtigste Bil kåres også Danmarks Hurtigste Bil på 402 meter og på driftbanen bruges hestekræfterne til at køre sidelæns med masser af dækrøg. Men det er ikke der, René har sin interesse.

"Det er naturligvis også spændende, men for mig har styling altid været vigtigere end teknik og performance, og sådan er det stadigvæk. Det er også grunden til at mit slogan i Astina er Make your car different," siger han.

I år er der tag på DFB

Danmarks Flotteste Bil har eksisteret i mere end ti år, men der er ikke altid enighed om, hvad den flotteste bil er - for er det den smukkeste, den mest ombyggede, den med den vildeste ombygning eller den med den bedste finish?

"For mig er det helhedsindtrykket, der er det vigtigste. Selvfølgelig er graden af ombygning og vigtig, men jeg er mest imponeret over biler, der har deres helt eget udtryk, hvor bilbyggeren har lavet sit eget design," siger René Høvinghof.

En af de ting der kommer til at adskille i år fra andre år, er, at bilerne kommer til at stå under tag, da de rykker ind i det store festtelt om dagen og om natten bliver de låst væk i en hangar, så deltagerne kan slappe af og nyde livemusikken på pladsen.

Selv om René Høvinghof er ansvarlig, så ligger afgørelsen ikke på hans skuldre alene. Til at vurdere bilerne er der et dommerpanel på fire personer, som alle har indgående kendskab til ombygning af biler. I sidste ende er det dem, der bestemmer, hvem der kan kalde sig indehaver af Danmarks Hurtigste Bil og køre hjem med en pokal i en størrelse, der formentlig ikke kan være i bagagerummet. Vinderen får desuden også en plads i konkurrencen og turen betalt til Vallåkratreffen - et gigantisk biltræf i Sverige.

Klasser til Danmarks Flotteste Bil 2015

Oldschool

ICE

RatRod

Amerikaner

GirlPower

Udenlandsk

People’s Choice (konkurrence om søndagen)

Her foregår Danmarks Hurtigste Bil 2015 (DHB)

Sted: Flyveplads Vandel - Vandel Park, 7184 Vandel

Tid: Torsdag den 4.- til søndag den 7. juni 2015

Arrangør: BilGalleri.dk

Billetter: bilgalleri.dk/DHB

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...