Hongqi S9 superbil
© Hongqi

Hongqi S9 går fra 0 til 100 km/t på 1,9 sekunder

Det kinesisk-italienske mærke Hongqi har lavet en hyperbil, som ingen kender, men som alle burde kende

24. april 2021 af Boosted.dk

Hvis Silk-FAW Automotive ikke siger dig noget, er du tilgivet. Vi måtte også lige have gang i en hurtig google-søgning for at få hukommelsen i sving.

Bag navnet gemmer sig en lille kinesisk-italiensk (ja, det findes) bilproducent med store armbevægelser. Hongqi S9 skal bygges i 99 eksemplarer, og bliver det til noget, får hver kunde en fuldstændig sindssyg bil.

‘Ingen detalje er overladt til tilfældigerne, vi har designet form og teknik, til vi nåede den perfekte balance mellem aerodynamik, propertioner og skønhed, siger designchef Walter De Silva.

Hongqi S9 superbil hyperbil forende
© Hongqi

Designchef med imponerende CV

Walter De Silva er ikke en Hr. Hvem som helst. På CV’et står blandt andet stregerne til biler som Audi R8, Lamborghini Egoista og den oprindelige Audi TT.

Hongqi S9 blev første gang vist på Frankfurt Motorshow i 2019. Men den har siden da undergået en række forandringer. Blandt andet yder motoren – en V8’er med dobbelte turboer og tre elmotorer – hele 1.400 hestekræfter.

Hongqi S9 superbil hyperbil bagende baglygter
© Hongqi

Silk-FAW siger, at det gør bilen god for en topfart på 400 km/t, de første 0-100 km/t er forbi på bare 1,9 sekunder. Pris? 1.45 millioner euro. Eller godt 11 millioner danske kroner, selvfølgelig uden afgift.

Silk-FAW forventer at kunne levere de første biler i begyndelsen af 2022.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...