Honda Accord 2,0 Elegance
Honda Accord 2,0 Elegance© bilmagasinet.dk

Højere bilsalg i marts end ventet

Markant fremgang for Honda Accord, men stadig stor nedgang for nybilsalget generelt

14. april 2009 af Jan Lang - BilBasen

Bilsalget faldt fortsat i marts, men væsentligt mindre end i de foregående måneder.  Registreringstallene viser et fald i personbilsalget på 22 procent, mens salget af varebiler måtte notere en tilbagegang på 53 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Bilsalget faldt i marts måned sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed har årets første tre måneder alle været præget af en markant nedgang i nybilssalget, men faldet i marts er væsentligt mindre end i januar og februar, og giver dermed anledning til en forsigtig optimisme.

"Bilsalget er fortsat presset af den økonomiske krise, men der er forsigtige tegn på en bedring. Selvom vi fortsat er væsentligt under niveauet fra sidste år, så er tilbagegangen næsten halveret, set i forhold til, hvad vi oplevede i januar og februar. Den psykologiske effekt af krisen har fået mange til at udskyde et bilkøb, men tallene tyder på, at de mange nye modeller og behovet for en udskiftning af vognparken, igen har fået køberne tilbage i bilhusene. Vi må dog læse tallene med en vis forsigtighed, eftersom påsken sidste år faldt i marts og som bekendt først lå i april i år. Derfor afventer vi også salget i de kommende måneder med spænding" udtaler Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Den mest solgte nybil i marts blev Honda Accord med 363 underskrevne slutsedler, den nye Toyota Avensis kom på andenpladsen og Peugeot 308 blev nummer tre .


Top 10 for personbiler, Marts 2009  
Plac. Mærke/model Antal
1 Honda Accord 363
2 Toyota Avensis 325
3 Peugeot 308 316
4 Hyundai I20 278
5 Ford Fiesta 235
6 Peugeot 107 235
7 Toyota Aygo 226
8 Peugeot 207 219
9 Kia Picanto 198
10 Hyundai I10 194

Kilde: De Danske Bilimportører

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...