Range Rover Velar
Range Rover Velar © Steen Bachmann

Højt bilsalg i januar: Få tallene her

Januars bilsalg blev markant højere end decembers – der er faktisk tale om en stigning på over 50 pct.


De seneste års høje bilsalg er fortsat intakt og faktisk er der solgt ca. 1.400 biler mere i januar i år mod sidste års første måned. 

I januar er der således solgt 21.314 personbiler mod 19.913 i januar 2018 – en stigning på 7 pct.

”Det tyder på, at de seneste års afgiftsreduktioner og den gode økonomi hos danskerne generelt fortsat påvirker forbrugernes interesse for at skifte den gamle bil ud med en nyere model. Forbrugerne glæder sig over en ny bil, branchen glæder sig over en stor aktivitet og samfundet har ligeledes gavn af det – meget betydelige indtægter fra bilafgifterne, mere sikre og typisk mere miljøvenlige biler," siger direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.

Januars bilsalg blev markant højere end decembers (2018), som lå lavt og på blot knap 14.000 – så der er tale om en meget markant stigning på over 50 pct.

Opladelige biler og hybridbiler

I 2018 kom 1.545 nye elbiler ud at køre – i januar ’19 er der allerede kommet 258 nye på vejene. Det afgørende er, at der kort før jul blev indgået politiske aftaler om at fastfryse indfasningen af bilafgifterne og endog forbedrede vilkårene således at biler op til 400.000 kr. reelt ikke betaler registreringsafgift. 

Det har givet forbrugerne såvel bilbranchen nogle faste rammer for de næste par år, hvilket er vigtigt for tilliden hos forbrugerne til at investere i en elbil og for bilforhandlerne til at tage biler hjem til Danmark. Elbiler udgør fortsat blot en meget beskeden andel af salget.

”Der er en stor interesse for elbilerne og med de politiske afklaringer lige før jul er der for et par år skabt ro om afgiftsvilkårene, hvilket skaber tillid til markedet hos forbrugerne og i øvrigt giver bilimportørerne og deres forhandlere mod på at hente biler til Danmark, lyder det fra Gunni Mikkelsen. 

Populære plugin-hybrider

Plug-in hybridbiler eller opladningshybrider, som de også kaldes, blev gennem 2018 populære: 3.128 nye biler blev det til i 2018. Sammenlignet med blot 620 biler året før, er der tale om en markant vækst. 

I januar er der allerede kommet 432 nye på vejene, men der vil komme mange flere i de kommende år – en nødvendighed for at nå EU’s målsætning for bilernes emission.

De almindelige hybridbiler, der ikke kan oplades, har også solgt ganske flot, i hele 2018 det blev til 8.716 og i januar ’19 er der nu kommet over 1.000 nye på vejene. Hybridbilerne er kendetegnet ved at være brændstoføkonomiske, men de kan – modsat plug-in hybriderne – ikke køre mange kilometer på el, da de ikke kan oplades.

Vi vil i de kommende år se en langt større udbredelse af de nye teknologier, men det vil ske parallelt med de typer biler som vi har kendt i mange år, også de vil løbende blive udviklet – teknologiskiftet mod mere miljøvenlige og mere energieffektive biler kommer ikke til at ske fra den ene dag til den anden, men over adskillige år.

Top 3 i januar 2019

En top-3-liste for mærkerne viser, at Volkswagen med 2.937 blev nr. 1 i januar efterfulgt af Peugeot med 2.421 og Citroen med 1.795.

En top-3-liste for modellerne viser at Peugeot 208 blev med 978 nr. 1 i januar efterfulgt af Citroen C3 med 787 og VW Golf med 581.

Bilsalget januar 2019. Kilde: De Danske Bilimportører

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.