Her er kandidaterne til Årets Bil i Danmark 2019

Så er det ved at være tid til at vælge de fem finalister til Årets Bil 2019. Se listen med alle kandidaterne og hvilke, Bil Magasinet har som favoritter

8. oktober 2018 af Mathias Brandt


Denne uge deltager Bil Magasinet i den indledende runde af kåringen af Årets Bil i Danmark. Tirsdag og onsdag er vi med til at finde og udpege fem finalister til titlen. 

Det foregår vanen tro på FDM Jyllandsringen og de omkringliggende veje. Her skal 23 indledende kandidater vise deres værd. I år er det en god blanding af konventionelle brændstofbiler, hybridbiler og ikke mindst elbiler.

Et hurtigt kig ned over listen efterlader nogle åbenlyse huller. Hvor er Mercedes-Benz A-Klasse og hvad med BMW X2? Årsagen til fraværet er, at BMW og Mercedes-Benz har valgt ikke at stille op.

BMW forklarer deres udeblivelse således: 

"BMW og MINI er med biler i premium segmentet ikke i stand til at vinde titlen, idet kriterierne for testen klart favoriserer billigere biler. Kvalitetsmaterialer og innovationer bliver ikke honoreret af de nuværende kriterier. Hvis kriterierne bliver ændret, vil BMW Group klart overveje at deltage igen."

6 mand fra Bil Magasinet

Bil Magasinet vil være talstærkt til stede under de kommende to dage. Her skal Mikkel Thomsager, Anders Richter, Frederik T. Frey, Søren Juul, Steen Bachmann og Mathias Brandt komme med deres bud på mulige kandidater.

Allerede nu kan vi løfte sløret for, at Bil Magasinet har en håndfuld favoritter. Stod det til os, burde Ford Focus, Peugeot 508, Jaguar I-Pace og Volvo V60 være med blandt de endelige finalister. 

Men det er ikke alene Bil Magasinet, der bestemmer - det er nemlig op til den samlede jury på omkring 30 motorjournalister, at finde finalisterne.

Læs om de 5 finalister, som blev fundet.  

Kandidater til Årets Bil i Danmark 2019*

 1. Audi A6

 2. Citroën Berlingo/Peugeot Rifter

 3. Citroën C5 Aircross

 4. Dacia Duster

 5. DS 7 Crossback

 6. Ford Focus

 7. Honda CR-V

 8. Hyundai Kona Electric

 9. Jaguar E-Pace

 10. Jaguar I-Pace

 11. Jeep Compass

 12. Kia Ceed

 13. Mitsubishi Eclipse Cross

 14. Mitsubishi Outlander

 15. Nissan Leaf

 16. Peugeot 508

 17. Skoda Karoq

 18. Subaru Impreza

 19. Toyota Prius Plug-in

 20. Volvo XC40

 21. Volvo V60

 22. VW T-Roc

 23. VW Touareg

  * i alfabetisk rækkefølge

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.