2019 Jaguar I-Pace S
2019 Jaguar I-Pace S© S. Bachmann

Her er ejernes kælenavne til deres elbiler

Ib, Tessie og Elvis er blandt de navne, danske ejere af elbiler bruger om deres biler, viser opgørelse fra dansk energiselskab

3. december 2019 af Steen Bachmann


Det danske energiselskab True Energy står bag en app, der giver ejere af elbiler billig og grøn strøm, når de lader.

Dansk iværksætter står bag app, der henter grøn strøm til elbiler 

En populær feature i appen er muligheden for at navngive sin elbil. True Energy har sendt os Top 10 over de mest populære elbilnavne blandt deres hundredevis af brugere i Danmark. Listen afslører, at brugernes favoritter spænder fra gamle danske navne til berømte musikernavne:

© True Energy


En undersøgelse fra 2019, lavet på vegne af det amerikanske firma Toco Warranty, viser, at over halvdelen af amerikanerne vælger at navngive deres bil. Mange vælger her at navngive bilen baseret på dens personlighedstræk - som fx loyal, legesyg og eventyrlysten.

Har selv en sort Jaguar I-Pace

Men hvorfor egentlig navngive sin bil? Hvad handler det om for os mennesker? Det findes der mange forskellige forklaringer på. Fælles for de mange forklaringer er, at bilen har en så særlig plads i hjertet hos bilejeren, at den skal personificeres med et navn.

”Navngivnings-featuren i vores app er populær blandt vores brugere, og vi forstår godt, hvorfor så mange har lyst til eller behov for at navngive deres bil. Jeg har også selv givet min egen elbil et navn,” siger Charlotte Blou Sand, der er grundlægger af True Energy, og kan afsløre, at hendes sorte el-Jaguar hedder Black Jack. 

Charlotte Blou Sand er stifter af True Enegy. Hun kører selv en metalsort Jaguar I-Pace.

© S. Bachmann

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...