Blå Rimac Nevera døre oppe
Rimac Nevera© Rimac

Her er den kroatiske hyperbil, som rent faktisk gør dig til en bedre racerkører

Ny bil fra Rimac Automobili har over 1900 hk! Er du ikke imponeret? Så bare vent, til du har læst om bilens Driving Coach!

4. juni 2021 af Frederik Holck

Rimac Nevera er både stærk og let

Rimac Automobili er en kroatisk bilfabrikant, som er kendt for deres imponerende elektriske biler. Rimac’s første model, “Concept One”, blev anset som verdens hurtigste elbil i 2013. Nu er Rimac klar med deres nyeste bud på en elektrisk hyperbil. 

Rimac Nevera er bygget op omkring et avanceret monocoque, som er udført i ren carbon - faktisk det største stykke carbon i hele bilindustrien. Ved at bygge bilen op omkring et monocoque i carbon, opnår Rimac en enormt stærk konstruktion. Derudover vejer hele Nevera’s monocoque kun 200 kg., hvilket er en afgørende faktor for bilens imponerende ydelse.

Rimac Nevera Monocoque carbon
Monocoque i carbon© Rimac

Hurtigere end forventet

Rimac Nevera har overgået Rimac Automobili’s egne forventninger med hensyn til bilens acceleration. Bilen er udstyret med fire elmotorer, som tilsammen yder hele 1914 hk hvilket, med den danske omregning, svarer til 1940 hk. Rimac Nevera sprinter fra nul til 100 km/t på under to sekunder! Bilens mange hestekræfter sender den aggressive hyperbil videre til 300 km/t på 9,3 sekunder. Det er 2,5 sekunder hurtigere end Rimac's mål, da de startede udviklingen af elbilen. Bilen har en topfart på 412 km/t og er i øvrigt opkaldt efter en voldsom storm fra middelhavet. 

Rimac Nevera interiør carbon læder alcantara
Rimac Nevera interiør


© Rimac

Verdens første AI Driving Coach

I 2022 bliver Rimac’s nye elbil udstyret med verdens første AI (artificial intelligence) driving coach. Da Rimac allerede har installeret den nødvendige hardware i samtlige af de i alt 150 eksemplarer, kan installationen af systemet ske via en elektronisk opdatering. Systemet har til formål at give kørere i alle niveauer muligheden for at udnytte mest muligt af, hvad bilen kan præstere.

Bliv guidet imens du kører

Systemet består bl.a. af 12 ultrasoniske sensorer, 13 kameraer og 6 radarer. I praksis betyder det, at systemet kan give dig øjeblikkelig feedback, imens du kører på udvalgte racerbaner. Systemets feedback består af et visuelt element, som i kombination med et element af audio decideret fortæller dig, hvordan du skal køre for at optimere dine tider.

Rimac Nevera koster 2 mio. € (14,8 DKK) uden afgifter.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...