© bilmagasinet.dk

Her er den åbne Superleggera

65 kg lettere Lamborghini spækket med kulfiber

19. november 2010 af Steen Bachmann

Gallardo-modellen stammer fra 2003 og er bygget i over 10.000 eksemplarer. Der forventes en ny model i 2011, og derfor har den lille fabrik travlt med at holde interessen i kog for modellen med diverse specialversion som den eksotiske, baghjulstrukne Valentino Balboni, letvægtsudgaven Superleggera, som Bil Magasinet var med til at kåre som Skandinaviens Sportsvogn 2010, og senest en sort version designet i samarbejde med en fyldepensproducent.

© bilmagasinet.dk

Nu kommer der endnu en variant. Gallardo LP 570-4 Spyder Performante er en 65 kg lettere og mere sportslig udgave. Den køreklare vægt er 1.670 kg.

Som coupé-versionen Gallardo LP 570-4 Superleggera er vægtreduktionen opnået ved at udarbejde dele af interiør og eksteriør i kulfiber. Et perfekt materiale til supersportsvogne, da kulfiber kombinerer lavere vægt med en enestående teknologisk karakteristik. Lavere vægt forbedrer performance samtidig med, at CO2-udslippet reduceres.

© bilmagasinet.dk

Motoren er en 5,2-liters V10'er med direkte indsprøjtning monteret på langs bag cockpittet. Den yder 570 hk, hvilket er ensbetydende med en litereffekt på 109,6 hk per liter og en 0-100-tid på 3,9 sekunder. Topfarten er 324 km/t. 

Fælgene er eksklusive 19" alu med Pirelli P Zero Corsa sportsdæk og har hjulbolte fremstillet i titanium.

Regn bare med 5 mio. kr. på danske plader
I tæt samarbejde med eksperter i vindtunnel-test har Lamborghinis eget designstudio Centro Stile redesignet forkofangeren med sin dybe og kantede form. Sammen med V-formen, den skarpe næse og LED-lyset i forlygterne bibringer de sorte elementer designet en skarp profil. Samtidig er designet optimeret for at lede mest mulig køleluft og forbedre downforce på den forreste aksel.

I kabinen er kulfiber anvendt på midterkonsol, dørsider og instrumentbord, ligesom skallen til sportssæderne ligeledes er fremstillet i kulfiber for at holde vægten nede. Resten af cockpittet er beklædt med blødt lækkert alcantara.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante er klar til levering til sommer, men kan allerede nu bestilles hos eneforhandler i Danmark, Lamborghini Copenhagen. Den lukkede Superleggera koster 4,5 mio. kr. på danske plader, så regn ikke med en pris på under 5,0 mio. kr.

© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...