© Bil Magasinet

Her er de syv finalister til Årets Bil i Danmark 2022

Elbilerne dominerer til Årets Bil 2022 på Jyllandsringen. Fem ud af syv finalister kører på el, mens fossilbilen virker dødsdømt

27. oktober 2021 af Søren Juul

Efter utallige runder på Jyllandsringen og ture på de omkringliggende landeveje har den 23 mand store jury m/k fra Danske Motorjournalister tirsdag eftermiddag afgivet deres stemmer og peget på de syv biler, der skal gå videre til finalen i den årlige kåring af Årets Bil i Danmark:

Audi Q4 e-tron
Hyundai Ioniq 5
Kia EV6
Mercedes-Benz C-klasse
Peugeot 308
Polestar 2
Tesla Model Y

Der blæser nye vinde over kåringen, hvor elbilerne for første gang har været i overtal. Blandt de 27 kandidatbiler var der kun en enkelt klassisk fossilbil uden assistance af en elmotor: Dacia Sandero.

Bil Magasinet har to mand med i juryen. Mens Steen Bachmann har haft travlt med at lave en avisreportage, har fotograf og journalist Søren Juul sendt os sin stemmeseddel med et par ord på - se dem ved at klikke her. 

Audi Q4 E-tron
© Bil Magasinet

Hyundai Ioniq 5

© Bil Magasinet

Kia EV6

© Bil Magasinet

Mercedes-Benz C-klasse

© Bil Magasinet

Peugeot 308

© Bil Magasinet

Polestar 2

© Bil Magasinet

Tesla Model Y

© Bil Magasinet

Sådan burde finalefeltet se ud, ifølge journalist Søren Juul:

Cupra Born

Cupra's første elbil er nært beslægtet med den glimrende VW ID.3, men teknikken er pakket ind i en mere festlig indpakning. På Jyllandsringen er den helt underholdende at køre i med sine 204 hk, baghjulstræk og et fint styretøj. Til priser fra 250.000 kroner ligner den et oplagt dansker-hit, men af en eller anden grund kom den ikke videre i finalen.

DS 4

Midt i feltet af store, lidt klodsede, elektriske SUV'er stod den nye DS 4 og lyste op i gråvejret med sit flotte design. Bilen deler platform med den velkørende nye Peugeot 308, men pakker teknikken meget flottere ind. Med en veloplagt 225 hk plug-in hybrid drivlinje, en lækker kabine og en komfortabel undervogn virker den som et godt bud på en premiumbil, der til at købe for menneskepenge. At den også kommer som elbil, burde efter min mening have indløst en billet til finalen. 

DS 4 fås fra 360.000 kroner. 

© Bil Magasinet

Fiat 500e

Man kommer i godt humør af at være i selskab med den nye, elektriske Fiat 500, der kører  ligeså godt (den foretrækker storbyen frem for Jyllandsringen), som den ser charmerende ud. At den fås fra 190.000 kroner og kan privatleases til fornuftige priser gør den til en værdig finalebil i min bog. 

© Bil Magasinet

Hyundai Ioniq 5

Alene designet bør kunne sælge Hyundai Ioniq 5, der går mod strømmen af elbiler, der gerne vil være en SUV, men den enorme hatchback byder også på en fed kabine, hurtig opladning og komfortable køreegenskaber. Den har fortjent sin finaleplads. 

© Bil Magasinet

Kia EV6

Kia EV6 har lidt kortere akselafstand, men deler platform med Hyundai Ioniq 5. De to biler opleves ret forskellige i kabinen og byder på en lidt skarpere køreoplevelse, omend det stadig er en stor, tung og komfortabel bil. Med god plads, et stort batteri, hurtig opladning og et spektakulært udvendigt design til priser fra 325.000 kroner har den stort danskerhit-potentiale. 

© Bil Magasinet

Polestar 2

Det er et herligt gensyn med Polestar 2, som vi har testet før på redaktionen. Her på Jyllandsringen er den mødt op i velkørende varianter med en- eller to elmotorer – ligesom man kunne prøve dem med en blød og fast afstemt undervogn. 

Uanset hvilken variant får man oplevelsen af en sportslig og velkørende familiebil med en premium-kabine, der er lækker nok til at sidde i en dyr Volvo. Den er min favorit til titlen som Årets Bil i Danmark. 


© Bil Magasinet

Tesla Model Y

Model Y er først og fremmest stinkende hurtig, når man kommer fra nogle af de mere fredelige elbiler med mindre power. At den også har masser af bagagerumsplads, lang rækkevidde og adgang til Tesla's velfungerende netværk af superladere gør den til et attraktivt bud på en lækker, men dyr elbil, som koster fra 500.000 kroner. Den bil bliver et hit herhjemme. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...