Her er de fem finalister til Årets Bil 2020 i Danmark

Kandidatfeltet til Årets Bil 2020 er barberet ned fra 24 til 5 biler efter to dages test på bane og landevej. Her er bilerne, som skal i finalen 27. november.

9. oktober 2019 af Søren Juul

En jury på 24 uafhængige, danske motorjournalister har været i sving i to dage på og omkring FDM Jyllands-Ringen for at finde værdige kandidater til finalekåringen af Årets Bil 2020 i Danmark. Den endelige vinder afsløres 27. november.  

Kl. 13 onsdag afslørede formanden for Danske Motorjournalister, Karsten Lemche, de fem biler, som har opnået flest stemmer ud af feltet på 24 nye biler fra diverse bilklasser.

De 5 finalister til Årets Bil 2020 i Danmark

Peugeot 208
Kia Xceed
Tesla Model 3
BMW 1-Serie
BMW 3-Serie

Peugeot 208

BMW 1-Serie

BMW 3-Serie

Kia Xceed

Tesla Model 3

Bil Magasinets repræsentanter stemte således: 

Journalist Steen Bachmann: 

"Det var svært kun at pege på fem finalister, for jeg har en 7-8 stykker, der er relevante. Kia XCeed overrasker, og Mazda 3 kunne også have været blandt mine finalister, men jeg vælger den høje Mazda CX-30 i stedet.

Mine finalister i alfabetisk rækkefølge:"


BMW 1-serie

BMW X2 burde have været med sidste år, men da deltog BMW ikke i kåringen. I år er den nye 1-serie med, og den er lige så fed at køre som ventet. Glem fordommene om, at den er blevet en kedelig forhjulstrækker, for den er ikke! Selv en 118d springer afsted på snoede veje som en jagthund, og en M135i med firehjulstræk er forrygende. Der er ikke så meget plads på bagsædet, men jeg sidder foran, så skidt med det.

Mazda CX-30

Den høje Mazda er et fremragende kompromis mellem en hatchback og en SUV. Man sidder lidt højere end i en Mazda 3, men det føles som en hel del højere. Den styrer og reagerer som en rigtig Mazda og har en af markedets bedste manuelle gearkasser. Jeg var især imponeret over den nye 2-liters benziner uden turbo og med beskedne 122 hk. Den er rigtig fin og et godt valg til dem, der vil køre benzinbil.

Peugeot 208

Den giver sig selv. Mere rummelig på de forreste sæder, mere lækker kabineindretning og en mere moden måde at opføre sig på. Selv en 100 hk diesel med op til 24,4 km/l kan ikke ændre på, at minibilen føles veloplagt.

Tesla Model 3

Med priser fra 360.000 kr. er Model 3 i mine øjne storfavorit til titlen som Årets Bil. Den leverer det, den skal, og Tesla har fået styr på de værste børnesygdomme. Rækkevidde gider man ikke bekymre sig om, når først man har lært bilen at kende, for den kører 400 km på en opladning.

Toyota Corolla

Den 5-dørs Corolla ikke er så praktisk, men skal du have plads, så tag stationcaren med længere akselafstand. Drivlinen fungerer godt i almindelig kørsel og Corolla beviser for første gang, at en moderne Toyota ikke behøver være kedelig selv om den kører langt på literen.

Journalist Søren Juul:

"Der var mange fede biler med i feltet i år, men ret hurtigt lavede jeg en liste med fem biler, som alle gjorte mig i ekstra godt humør bag rattet. Jeg havde godt regnet med at Toyota Supra nok ikke nåede finalen, men det undrer mig at der ikke var plads til Mazda 3. Min stemmeseddel ser således ud, i vilkårlig rækkefølge:"

Peugeot 208

Overraskende velkørende og adræt minibil med friske motorer, en smart kabine og flot design. At den også kommer som elbil gør den endnu mere interessant set med danske briller.

BMW 3-Serie

3-serien kombinerer sportslige køreegenskaber med en tyske prestige og høj komfort, uanset om du vælger den med en dieselmotor eller som plug-in hybrid.

Mazda 3

Mazda 3 stiller med spændstige køreegenskaber, præcis mekanik og usædvanlig lækker kabine. Dertil en interessant benzinmotor, der kombinerer benzinmotorens omdrejningsvillighed med en dieselmotors nøjsomme tørst.

Toyota GR Supra

Toyota (og mekanik-donor) BMW fortjener et klap på skulderen for at lave en klassisk entusiast-sportsvogn med seks cylindre, bagjulstræk og frækt design.

Tesla Model 3

Jeg har det stadig lidt stramt med elbiler, men Tesla Model 3 viser vejen med sjove køreegenskaber, en smart indrettet kabine og en brugbar rækkevidde. 

Kandidatfeltet til Årets Bil 2020 i Danmark

Mini
Peugeot 208
Renault Clio

Lille mellemklasse
BMW 1-Serie
Mazda 3
Skoda Skala
Toyota Corolla

Stor mellemklasse
BMW 3-Serie
Toyota Camry

Mindre SUV/crossover
DS 3 Crossback
Kia Xceed
Mazda CX-30
Skoda Kamiq
Suzuki Jimny
VW T-Cross

Større SUV/crossover
Audi Q3/Q3 Sportback
Land Rover Range Rover Evoque
Subaru e-Forester Boxer
Toyota RAV4

Sport

Toyota GR Supra 

Elbiler
Audi e-tron
Kia e-Soul
Renault Zoe
Tesla Model 3

Brint

Hyundai Nexo

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...