årets bil i europa 2023
© Jeep

Her er de 7 - eller 8 - finalister til Årets bil i Europa

Listen over finalister ser markant anderledes ud end den tilsvarende danske kåring.

28. november 2022 af Patrick Boje Jensen

4 elbiler i finalen

Mens vi går og venter på, at vinderen af Årets Bil i Danmark bliver kåret på onsdag, er finalisterne til den tilsvarende europæiske pris netop blevet afsløret, og der er store forskelle på de to finalist-grupper. I den danske kåring består finalefeltet af seks elbiler og kun en enkelt benzinbil. I den europæiske kåring er det mere ligeligt fordelt.

Finalisterne til Årets Bil i Europa (COTY) er:

Hos COTY er der altså fire biler, der kun fås med eldrift (Jeep Avenger, Nissan Ariya, ID. Buzz og Subaru Solterra/Toyota bZ4X). De andre tre kommer med flere forskellige drivliner. Ingen af dem er i finalefeltet i Danmark, hvor benzinfanen derimod holdes højt af Toyota Aygo X.

De to elbiler, Subaru Solterra og Toyota bZ4X, er i så høj grad teknisk identiske, at man fra COTY’s side har valgt at nominere den som én bil. Vi har netop haft fingrene i Toyota’en, og den test afslørede et stort problem.

I 2022 var der (næsten) enighed om resultat i den danske og den europæiske kåring. Herhjemme løb Hyundai Ioniq 5 med prisen, mens den søsterbilen med samme grundteknik, Kia EV6, vandt den europæiske pris.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...