Yndlingsmærke duel Golf Variant Hyundai i30 YouGov Undersøgelse
© Søren Juul

Trommehvirvel, tak! Her er danskernes yndlingsmærke

YouGov har foretaget en undersøgelse af vores yndlingsmærker: Ud på seks kriterier, er der særligt ét mærke, danskerne er vilde med...

19. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Vi kan allerbedst lide...

Volkswagen! Danskerne elsker det wolfsburgensiske bilmærke, der scorer 28,7 point i YouGovs undersøgelse. Mærket vinder over Mercedes-Benz, Audi og Volvo, der med hhv. 25,7, 24,9 og 24,3 ligger en del under vinderen. Konklusionen er truffet ud fra i alt seks parametre: Det generelle indtryk, kvalitet, værdi-for-pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed er alt sammen faktorer, der kan ændre mærkets point.

Måden YouGov laver undersøgelsen på, er ved at udspørge repræsentanter i hele Danmark: I alt 200 personer deltager dagligt. På sådan vis forsøger undersøgelsen at være så retvisende som muligt for hele Danmark.

YouGov undersøgelse yndlingsmærke seks kriterier
© YouGov

Tyskerne dominerer

I top fem findes fire tyske bilmærker, og Opel sniger sig med i top 10, så tyskerne sidder tungt på listen.

Elbilmærket Tesla overhaler en del af de regulære bilmærker, herunder Ford, Skoda og Opel. Tesla må dog endnu se sig overgået af Toyota, verdens største bilproducent. Det japanske mærke ligger tæt på bayerske BMW, hvem de senest har samarbejdet med om sportsvognen Toyota Supra

Den typiske VW-ejer

YouGov-undersøgelsen kobler også brugere af bilmærker til deres øvrige vaner og livsstil. Den viser blandt andet, at VW-ejere hovedsageligt er mænd (56%), og at 15% har en årlig husstandsindtægt på over 1 mio. kr. En sjov krølle er, at VW-ejere i store dele ikke anser deres mærke for værende det mest højteknologiske. Kun 32% af bilejerne var enige i, at VW var førende inden for teknologi og innovation. Av!

Desuden erklærede VW-ejere sig enige i to sætninger: "Jeg betaler gerne mere for god kvalitet," og "Mærkevarer er ofte bedre end butikkens eget mærke,". Statistisk set er der også flere af jer læsere, der ejer VW. 27% af VW-ejere svarede nemlig, at de var interesseret i biler og motorsport, mod sølle 14% af resten af befolkningen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...