Her er Danmarks bedste mekaniker

Nikolaj fra Viborg er Danmarks bedste personvognsmekaniker

12. januar 2015 af Bil Magasinet

Lørdag blev Danmarks bedste personvognsmekaniker kåret ved DM i Skills 2015 i Bella Center i København. Flere end 68.000 lagde vejen forbi til det, der endte med at blive Danmarks største uddannelsesevent nogensinde.

36 fag har konkurreret for at finde for at kåre landets bedste lærlinge i Bella Center i København. Det blev 20-årige Nikolaj Sommer Kristensen, der løb med guldet hos personvognsmekaniker for næsen af sine syv konkurrenter. For Nikolaj, der til daglig er i lære hos Kjeldbjergvejens Auto og går på Mercantec, er det kulminationen på mange måneders forberedelse og tre dage med koncentration og pres.
 
- Det har været både stort og stressende at være med. Der er hård konkurrence, og man er oppe imod de bedste i Danmark. Der gik lige lidt før jeg fangede, at jeg havde vundet, men det føles virkelig godt, siger Nikolaj.
 
Den nykårede danmarksmester var i hård konkurrence med de syv andre lærlinge, der også havde kvalificeret sig gennem lokale og regionale konkurrencer.
 
Ud over personvognsmekanikerne deltog metalindustrien i DM i Skills med konkurrencefagene automatiktekniker, klejnsmed og industritekniker samt demonstrationsfagene teknisk designer og cykelmekaniker.
 
Med flere end 68.000 besøgende er DM i Skills 2015 den største uddannelsesevent, der nogensinde er blevet afholdt på dansk jord. I 2016 rykker DM i Skills fra hovedstaden til Fredericia, og afholdes d. 4.-6. februar 2016.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...