Audi Q8 lanceres i løbet af 2018. Det er blot én af en lang række interessante nyheder de kommende år.

Heftig højspænding: Her er planerne for fremtiden hos Audi

Mere end 6.000 medarbejdere hos Audi er nu uddannet i at håndtere højspændingsteknik. Kan du se, hvor det bærer hen? Her kan du blive klogere på fremtiden og de nye modeller fra Audi.

5. april 2017 af Esben Skrumsager


Audi vil inden 2020 lancere tre helt batteridrevne modeller og herefter elektrificere flere modelrækker. Sådan lyder ambitionen fra det tyske bilmærke i en pressemeddelelse. Som led i elbils­fremstødet har Audi i de forgangne tre år uddannet over 6.000 medarbejdere i at håndtere højspændings­teknik. Herudover engagerer mærket sig i opbygningen af en offentlig lynopladningsinfrastruktur i samarbejde med flere af de andre store bilproducenter i Tyskland.

Selvkørende biler

Audi har indtaget rollen som en af de førende udviklere i Volkswagen-koncernen på det teknologiske område for selvkørende biler, og Audi øger tempoet. Et nyoprettet datterselskab ved navn Autonomous Intelligent Driving GmbH i München arbejder på et system for førerløs kørsel i bymiljøer. 

Teknikken skal kunne anvendes i diverse mærkers modeller og er endvidere en vigtig komponent for fremtidens tænkelige mobilitetstjenester som fx robottaxaer. Virksomheden er åben over for flere stærke partnere fra bil- og IT-branchen.

Nye modeller på vej

I løbet af de kommende år får Audi's modelportefølje en betydelig opdatering.

I 2017 er der allerede sket en lancering af nye generationer af vigtige volumenmodeller som Audi Q5 og A5 i markederne, og senere på året lanceres Audi A8.

I 2018 styrker Audi sin luksusklasse yderligere med den anden generation af A7, og samtidig lanceres anden generation af Q3. Den efterhånden store SUV-familie udvides med Q8, og den nye fuldt elektriske SUV, Audi e-tron, lanceres umiddelbart efter.

I 2019 følger Audi e-tron Sportback, der ikke er en SUV men højere end en standard-sedan. Desuden planlægger Audi som en nyhed at lancere Q4, der er et sportsligt compact utility vehicle. I 2020 planlægger Audi at lancere en kompakt premium-elbil.

Salg: Sådan går det hos Audi

I det forgangne regnskabsår øgede Audi sine globale udleveringer med 3,6 % til en ny rekord på 1.867.738 (2015: 1.803.246) biler. Salgstallene blev i den forbindelse især hjulpet frem af den store efterspørgsel efter modellerne Audi Q7 og A4. 

Audi-koncernens omsætning steg i 2016 til € 59,3 mia., hvoraf der dog blev hensat et betydeligt beløb til håndteringen af bl.a. dieselsagen i USA. 

Før skat havde Audi et resultat på € 3.047 mio. (2015: 5.284). Audi regner med en lille stigning i 2017 på omsætning og antal udleveringer.

Måske er du interesseret i...