Virtual Le Mans spa 24 timer livestream
© Le Mans Virtual

Har du Le Mans-abstinenser? Her er alt, du skal vide om Virtual Le Mans!

Tidligere i dag blev der kørt virtuelt Le Mans med kørere som Max Verstappen og danske Nicklas Nielsen - få forklaringen her

15. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Hvad er Le Mans Virtual?

Le Mans Virtual er en Le Mans-serie, der køres udelukkende digitalt. Serien er dog ikke kun computerspil. Både rigtige racerhold, såsom ByKolles og Porsche, såvel som rigtige sponsorer, såsom Rolex og Goodyear, er involveret - serien er endda opbakket af både WEC og 24H du Mans-brandet.

24-timers ræset i Le Mans er på samme måde som i virkeligheden også bare én del af en lang turnering. I Le Mans Virtuals tilfælde er det franske racerløb det sidste ud af fem: Monza, Spa, Nürburgring og Sebring har været forud for det 24-timersløb, der i øjeblikket løber af stablen.

Her kæmpes, udover æren, om en præmiepulje på 250.000 USD, altså ca. 1.6 mio. kr.

Er du interesseret i E-Sport? Læs mere om det her!

Virtual Le Mans kørere
© Virtual Le Mans

Hvem er med?

Hvis du er dansker, er du måske interesseret i at vide, hvilke danske talenter, der kører med i den digitale serie. I alt syv danskere deltager, heriblandt:

Nicklas Nielsen er professionel Ferrari GT-kører og fritids-simracerkører. Han kører i Ferrari's eget Esport-hold sammen med Kasper Stoltze, der er simulator-entusiast og gokart-kører. De kører også sammen med simracerkører Martin Dyrlund.

Kevin Magnussens fætter, Dennis Lind, kører sammen med Frederik Rasmussen, som er simracerkører for Red Bull. Begge kører for hver deres Red Bull hold, Dennis i LMP-klassen, Frederik i GT-klassen.

Derudover kører verdenskendte kørere også med. Du kan blandt andre se Jenson Button, Max Verstappen, Felix Rosenqvist, Jimmy Broadbent og Stoffel Vandoorne på skærmen.

Find listen over tilmeldte hold og deltagere her.

Virtual Le Mans sebring 24 timer livestream
© Virtual Le Mans

Hvor ser jeg det?

Finalen af Le Mans Virtual livestreames flere steder: Du kan gå ind på YouTube, og finde den officielle livestream af TraxionGG.

Er du mere til dansk speak og kommentering, så kan du også tjekke den danske Twitch-streamer og simracerkører ud, H3roDK.

Ræset løber 24 timer frem fra lørdag d. 15. januar klokken 14.00, dansk tid.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...