Køreskole teoriprøve på pc
© iStock

Gratis teoriprøve: Kan du bestå teoriprøven?

Vi har samlet 4 hjemmesider, hvor du kan tage teoriprøven gratis online og teste dig selv inden den rigtige teoriprøve.

30. juli 2019 af Muhammed Muharrem Ögen

At gå op til teoriprøven kan være stressende for nogen. Måske har du fortalt en masse mennesker, at du skal op til prøven, eller du har det bare ikke godt med eksaminer.  

Det findes der råd for. Det er faktisk muligt at øve sig op til flere gange på forskellige gratis teoriprøver, som du kan tage på nettet, inden du skal op til den rigtige eksamen. 

Mange gratis teoriprøver

Vi har lavet en buket af links til sites, hvor du kan tage en teoriprøve gratis. På alle de hjemmesider, vi linker til, har du mulighed for at tage prøve nummer 1 gratis. Du kan sagtens vælge at tage flere prøver på det samme site, men det vil kræve et køb eller et abonnement fra hjemmesiden. Hvis du gerne vil spare de penge, så er der bare om hoppe fra site fra site. Det koster gratis.

Reglerne for teoriprøven

Reglerne for at bestå teoriprøven er ganske enkle, teoriprøven består af 25 billeder hvor du skal besvare en række spørgsmål, hver med op til fire svarmuligheder for hvert billede. Ud af de 25 billeder må du højst krydse forkert i fem billeder. Det er det samme system, som alle de gratis teoriprøver på nettet benytter.

5 gratis teoriprøver

Her er vores liste med fem hjemmesider, hvor du kan teste dig selv gratis inden den rigtige teoriprøve.

Hver hjemmeside har én gratis teoriprøve, som du kan teste dig selv på. Hvis du vil fortsætte med flere, nye teoriprøver, kan du bare gå videre til den næste hjemmeside, vi har på listen. Dermed får du prøvet teoriprøven på flere forskellige måder, og du vil uden tvivl blive bedre rustet til den rigtige teoriprøve:


  • Teoritimen.dk: Gå til gratis teoriprøve her

  • Teoriklar.dk: Gå til gratis teoriprøve her

  • Kørekortportalen.dk: Gå til gratis teoriprøve her

  • Prøve.dk: Gå til gratis teoriprøve her

  • Trafiktesten.dk: Gå til gratis teoriprøve her

Digital teoriprøve

Hidtil har det været normen, at alle teoriprøver blev taget ved, at man var fysisk til stede i et overvåget testmiljø, og her udfyldte man med blyant eller kuglepen en multiple choice test med 25 spørgsmål. Det kan godt være, at dette snart hører fortiden til. 

Politiet er i hvert fald i gang med at udvikle et digitalt system til brug ved gennemførelse af teoriprøver i forbindelse med ansøgning om kørekort. Den nye digitale teoriprøve bliver testet på prøvesteder i Hillerød og i Køge. I resten af landet kan du stadig kun tage den traditionelle prøve. 

En markant fordel ved den digitale teoriprøve er, at du kan gå tilbage og rette dine svar. Du kan også få vist en oversigt over de spørgsmål, du allerede har besvaret. Læs mere om digital teoriprøve her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...