Ja tak! Et nyt Gran Turismo-spil er netop præsenteret, og det ser for sindssygt ud!

Sony har netop præsenteret sin seneste spillekonsol PS5, og sammen med den har de også vist det bilspil, alle bilnørderne har glædet sig til: Gran Turismo 7!

12. juni 2020 af Anders Richter

Sony har netop løftet sløret for deres seneste spillemaskine, PS5, og selv det er en ret stor nyhed i tech-verdenen, så er redaktionen på Bil Magasinet mere interesseret i et af de spil, der er blevet præsenteret sammen med PS5.

Gran Turismo kommer nemlig i sin syvende generation nu, og det kommer kort og godt til at hedde: Gran Turismo 7.

For at give os et indtryk af den vilde grafik og de nye muligheder i spillet, har Sony sendt en video ud på nettet, som du kan se nederst i artiklen, men inden du kommer så lang, kommer vi lige med nogle af de fede facts, om det nye spil!

Her ses den nye spillekonsol fra Sony kaldet PlayStation 5, som netop er præsenteret.
Her ses den nye spillekonsol fra Sony kaldet PlayStation 5, som netop er præsenteret.

7 facts om Gran Turismo 7

 1. Det bliver bl.a. muligt at køre Porsche Carrera GT, Porsche 911 GT1 Strassenversion, Porsche 917K (jep, den der vandt Le Mans i 1970, og ja skribenten her er en ægte Porsche-nørd), Lamborghini Diablo GT og Bac Mono, YEEEEES!!!
 2. Career-mode er tilbage! Funktionen var ellers væk i det seneste GT Sport, men nu kommer den heldigvis tilbage.
 3. Du kan tune din bil med fede reservedele, og sætte den op lige efter dit hoved. Igen en funktion, der var væk i GT Sport, som nu er tilbage.
 4. Trial Mountain-banen, som har været med helt tilbage fra det første spil (læs mere om Gran Turismo 1 i boksen nederst) er tilbage, dog i en forfinet form. 
 5. Af andre baner kan nævnes: Laguna Seca, Goodwood, Brands Hatch, Le Mans, Nürburgring (selvfølgelig...), Red Bull Ring, Dragon Trail og Monza.
 6. GT Auto er tilbage, som er den del af spillet, hvor du kan vaske din bil, skifte olie på den, få den omlakeret og hvad du ellers har lyst til at forkæle dit køretøj med. 
 7. GT Café er en nyhed, men ingen ved endnu helt hvad det betyder. Måske en slags virtuelt cars and coffee? Det kunne være cool...

Tjek videoen ud!

Nå, vi kan skrive stolpe op og stolpe ned om Gran Turismo 7, men det er nok bedre, du lige bruger et par minutter på at se videoen herunder, hvor du får det bedste indtryk af spillet, grafikken og ikke mindst gameplayet.

Vores første indtryk er, at grafikken virkelig spiller, og det er tydeligt, at der er mere power i PS5, til at trække det hele. Samtidig lader det til, at der bliver et stort udvalg af biler, og at mange af de klassiske Gran Turismo-dyder er tilbage i spillet, hvilket vi kun kan støtte op om her på redaktionen. Vi skal selvfølgelig nok følge udviklingen af spillet tæt, og I kan være sikker på, at vi vil have en anmeldelse klar, så hurtigt det overhovedet bliver muligt. Endnu er der ikke nogen release date på hverken PS5 eller GT7. Man antager dog, at det bliver inden 2021. 

Nederst kan du samtidig få en lille historietime om et af de vigtigste bilspil i historien, nemlig Gran Turismo!

Her ses boksen på det oprindelige Gran Turismo spil, der udkom til PlayStation 1 d. 23. december 1997-
Her ses boksen på det oprindelige Gran Turismo spil, der udkom til PlayStation 1 d. 23. december 1997-

Hvad er Gran Turismo?

 • Gran Turismo er navnet på et spil til PlayStation, som kort sagt er en køresimulator.
 • Det første spil udkom i 1997, og siden er det blevet solgt i over 85 mio. eksemplarer på verdensplan. Det gør det til det bedst sælgende PlayStation-spil i historien.
 • Gran Turismo er udviklet af Polyphony Digital og idémanden bag er japaneren Kazunori Yamauchi. Han startede udviklingen af spillet helt tilbage i 1992, og det første tog ham og en gruppe på syv udviklere fem år om at skabe. Resten er historie.
 • Det bedstsælgende enkeltspil i Gran Turismo-historien er GT3: A-Spec, der udkom til PS2 i 2001. Det solgte i 14.890.000 eksemplarer.
 • Det første spil indeholdt muligheden for at køre i 140 forskellige biler på 11 baner. Spillet med flest biler var Gran Turismo 6 fra 2013, hvor der var hele 1.247 at vælge imellem, mens antallet af baner voksede til 100.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...