Audi e-tron S1 Hoonitron
© Audi

Byd velkommen til Hoonitron: Hovedpersonen i den næste Gymkhana!

Efter Ken Block solgte sin 'Hoonitruck', er der plads til et nyt, elektrisk medlem af den sidelæns familie.

18. december 2021 af Frederik Hauschildt & Emma Steensen

Nyt medlem af Hooni-familien

Audi har kigget historiebøgerne igennem, og fundet stregerne fra én af mærkets allermest kendte biler: Den sagnopspundne Quattro S1-rallybil har inspireret Ken Block i sine yngre dage, og nu skal den igen ligge som inspiration - denne gang til drift-heltens nye, elektriske våben.

Audi Hoonitron, hedder den, og den er udviklet specielt til Ken Block. Han har netop afleveret sin Hoonitruck med 914 hk, men på trods af det, overraskede Hoonitron ham:

"At komme fra stilstand og direkte ind i en donut med 150 km/t – bare ved at bruge min højre fod – er en helt ny oplevelse for mig," siger han til Audi, efter en prøvekørsel af den kamuflerede drift-kriger.

Audi e-tron S1 Hoonitron
© Audi

Kulfiber og firehjulstræk

Som enhver kunne forvente, så er S1 Hoonitron bygget efter de højeste standarder. På samme måde som den tidligere RS6 GTO-fejring, så bliver Hoonitron formentlig ikke lovlig at trille ned til bageren i.

Hoonitruck trækker på alle fire hjul, er bygget delvist i kulfiber, og er udviklet på samme anlæg, som Audi's nuværende RS e-tron GT produceres. Måske falder der en smule inspiration af?

Audi e-tron S1 Hoonitron
© Audi

En Quattro fra Audi

Selv om det afgjort er det mest vilde, så er det ikke det første elektriske koncept, der er lavet på baggrund af Audi Quattro S1. Tidligere i år debuterede det tyske startup, e-Legend, en elbil designet netop efter Audi's vindende rallybil.

EL1, hedder den, og den skal sælges med 816 hk, 400 km i rækkevidde, og til gadebrug, hvis du spørger e-Legend.

EL1 e-legends grøn forfra kørende
© e-Legend

Artiklen nedenfor er første gang udgivet i Juli 2020.

Dækædende og sindssyg

Den har hovedrollen som den ultimative (og skingrende sindssyge) stjerne i både Climbkhana TWO og Gymkhana TEN. Den sætter en ære i at æde dæk til både morgen, middag og aften, godt hjulpet på vej af dens Ford GT Le Mans Prototype 3,5 liters dobbeltturbo V6 EcoBoost motor. Der er selvfølgelig tale om Ken Blocks specialbyggede "one of a kind" 1977 Ford F-150 Hoonitruck.

Vi kunne tilbage i april bringe historien om, at Ken Block havde sat sine to Ford Fiesta samt sin Ford RS200 fra 1986 til salg, og nu er turen altså kommet til den kære Hoonitruck.  

Hoonitruck i din garage?

For den ganske overskuelige sum af 1.100.000 dollars kan du køre Hoonitrucken hjem og parkere den i din garage. Det svarer til over 6,7 millioner kroner og så kan du naturligvis ikke få lov til at køre den andre steder end lukkede baner. Medmindre du i bedste Gymkhana-stil sørger for at få lukket et større område, så du uforstyrret kan give den seriøst gas på offentlig vej. Hvorvidt det danske politi er med på den idé, må du selv stå for at finde ud af. 

Hvis det lykkes dig at finde de der 1,1 millioner dollars som prisen på Hoonitrucken lyder på, kan du glæde dig over at blive ejer af en vaskeægte legende på YouTube. Videoerne med Hoonitruck er set mere end 75 millioner gange af savlende bilentusiaster i hele verden, og det med god grund. Kig med herunder og se om du kan lure nogle af Ken Blocks tricks af. 

Fra Le Mans til YouTube

Hvis du heller ikke helt kan slippe Hoonitruck og bare må eje den, eller du bare er som os andre, der nyder at nørde biler, som vi aldrig får råd til, kan du læse meget mere om Hoonitruck på salgssiden her. Du kan blandt andet læse, at den er bygget af gutterne fra Detroit Speed, som tydeligvis har haft ambitioner som få, da de fik ideen til Hoonitruck og rent faktisk formåede at føre den ud i livet - til glæde og gavn for os alle. 

Den føromtalte motor er faktisk som navnet, Ford GT Le Mans Prototype 3,5 liters dobbeltturbo V6 EcoBoost antyder, hentet direkte ud af Fords Le Mans-udviklingsprogram. Så du får både aner fra Le Mans og YouTube-stjernestatus med i pakken - hvis du altså lige finder den der lille håndfuld penge, der alligevel skal til for at erhverve Hoonitrucken. 

Hvis du heller ikke kan få nok Hoonitruck-nørderi, kan du se videoen med en fin gennemgang af alle dens vanvittige features herunder. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...