GM patent på massage til fod fodmassage
© GM

GM vil give dig fodmassage

GM har taget patent på en teknologi, der skal sørge for at passagerer kan få fodmassage på længere køreture

16. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Fodmassage i en Caddy

Koncernen, der ejer blandt andre Chevrolet og Cadillac, vil have et større fokus på luksusbiler i den kommende fremtid. Som led i dette har GM nu taget patent på et nyt system, der kan massere passageres fødder. GM er ikke de første, der prøver at nå kunders hjerte igennem deres fødder, men de er nok dem, der har det største omfang i tankerne.

Systemet, der formentlig vil lande i koncernens luksusmærke, Cadillac, vil nemlig kunne massere både passagerer på bagsædet, såvel som den ene passager, der er placeret på forsædet. Ingen biler fra GM er selvkørende endnu, så selve føreren af bilen må vente lidt endnu med fodmassage.

GM patent på massage til fod fodmassage
© GM

Hvordan virker det?

Fodmassagen fungerer ved periodisk at puste små poser af luft op under brugerens fødder. Disse skubber naturligvis på brugeres fødder, og giver derved en massage. Det er ikke nogen revolutionerende måde at massere på, og patentet fra GM's side er mere en måde at sikre, at netop deres system ikke bliver kopieret, frem for at sikre konceptet.

Audi kom først

Hvis du sad og tænkte "Ja, det lyder ærkeamerikansk!" så tænk om igen. De første, der debuterede et system til fodmassage i en bil var nemlig Audi i deres A8L. Systemet fungerer på en lignende måde, men gør brug af den fodhviler, der er installeret i bagsiden af det forreste passagersæde. Det betyder også, at man ikke kan få fodmassage i andre sæder end det, der er lige bag det forreste passagersæde. Det er en skam, for A8L har ellers mulighed for autonom styring i Niveau tre, hvilket kunne tillade at også føreren tog en afstressende pause for fødderne. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...