© Biltorvet

Vil du køre benzinbil efter 2035? Her er tre bud

EU vil forbyde salg af nye benzin-, diesel- og hybridbiler fra 2035. Men køber og kører du én af disse tre biler, kan du sikkert fortsætte til år 2135.

12. juni 2022 af Frederik T. Frey

Vær kritisk, kør britisk

Som du kan læse i denne artikel, har EU vedtaget, at det skal være slut med salg af nye benzin-, diesel- og hybridbiler fra 2035... men hvad hvis du køber en brugt inden skæringsdatoen? Vi giver tre bud på benzinbiler, der bør kunne tjene dig til laaaaaangt efter 2035.

Udover at det er tæt på umuligt at stå for denne Morris Minor ladvogn med sortlakerede bagskærme og solskygge på forruden, er den også et bud på en bil, der vil kunne køre de næste mange, mange år. Britiske biler er måske ikke kendt for deres pålidelighed og byggekvalitet, men til gengæld er mekanikken såre simpel, og mængden samt adgangen til reservedele er et andet plus for den folkekære brite.

Med udsigten til at kunne reparere og vedligeholde den charmerende ladvogn med en suppeske, staniol, en Haynes- reparationshåndbog og beslutsomhed bliver de største udfordringer muligvis rust.

Morris Minor ladvognen fra 1959 er til salg for 123.000 kr. hos DK Classic Cars – se annoncen på Biltorvet.dk her

Som ny... fra 1977

Ok, er du færdig med at grine? Godt, så kan du med fordel klikke ind på denne annonce for en Ford Granada fra 1977. Udover at der er tale om en sand 4-dørs liebhavervogn fra slutningen af 1970'erne, så bemærk lige kilometertallet. Sølle 7.800 kilometer er det blevet til i Ford'ens lange men åbenbart meget beskyttede liv. Granada'en har med andre ord ikke løbet livet af sig, og der er uden tvivl mange gode kilometer tilbage i sedanen.

Lidt hurtig hovedregning afslører, at den gyldenbrune Ford i gennemsnit har trillet 173,3 kilometer om året. Holdes det kørselsmønster, vil den baghjulstrukne Granada "bare" have rundet 27.382 kilometer i år 2135 – såfremt der stadig er benzin at købe i år 2135, er der intet til hinder for at tøffe videre i denne benzinbil.

Ford Granada'en fra 1977 er til salg for 149.800 kr. hos Læborg Autohandel – se annoncen på Biltorvet.dk her

Pålideligheden selv

Du kan sikkert huske det afsnit af TV-programmet Top Gear, hvor trioen af værter forsøger at tage livet af Toyota Hilux. Det viser sig svært, selv om Jeremy, Richard og James ihærdigt udsætter den japanske ladvogn for alverdens pinsler. Men netop fordi Hilux er en ladvogn, er den dømt ude i denne oversigt... som allerede har en ladvogn højere oppe på listen i form af Morris Minor.

Så er det heldigt, at det ikke kun er Hilux-modellen, der har et granitstærkt ry, når det kommer til holdbarhed og pålidelighed. Vi kunne have valgt en Corolla, vi kunne have valgt en Avensis – men valget er faldet på en sand danskerfavorit, Toyota Carina E. Der er al grund til at tro, at denne (og mange andre Toyota'er) vil køre solen sort og ikke kapitulerer i vejkanten de næste mange år. Men du skal skynde dig, for i skrivende stund er den robuste stationcar den eneste af sin slags til salg på Biltorvet.

Toyota Carina E'en fra 1997 er til salg for 16.280 kr. hos Autohandelsselskabet – se annoncen på Biltorvet.dk her

I samarbejde med Biltorvet

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...