Her er listen over de 10 dyreste biler i verden. Listen er udelukkende baseret på bilernes nypris, og inden du taber kæben helt så husk, at alle priser er uden danske afgifter!
Verdens dyreste biler: Rangering
10. Bugatti Bolide
9. Koenigsegg CCXR Trevita
8. Pagani Huayra Imola
7. Bugatti Divo
6. Pagani Huayra Tricolore
5. Bugatti Centodieci
4. Rolls-Royce Sweptail
3. Pagani Zonda HP Barchetta
2. Bugatti La Voiture Noire
1. Rolls-Royce Boat Tail

Den futuristiske kanonkugle står klar til levering i 2024.
© Bugatti10. Bugatti Bolide - 30 mio. kr.
Hvad mon der sker, hvis vi udvikler en radikalt let bil i et nyt koncept, men stadig bruger den legendariske 8-liters W16 motor? Sådan spurgte Bugatti sig selv, da de gik i gang med at udvikle Bolide, der udelukkende skulle være en konceptbil og et forsøgsprojekt. Det blev heldigvis ikke sådan, da Bugatti senere besluttede at producere den i 40 eksemplarer.
Med en topfart på 500 km/t fører Bolide den tunge arv og det eftermæle videre, som Bugatti særligt med Veyron skabte. Bolide er udelukkende til at præstere på en bane, og Bugatti lover netop præstationer, der ikke er langt fra Formel 1. Af samme grund er Bolide angiveligt den ”ultimative Bugatti-køreoplevelse”, og i øvrigt kun lavet til banebrug.
Hvis du har planer om at lægge en bestilling ind på en Bolide, må du væbne dig med tålmodighed, Selvom bilen blev præsenteret tilbage i december 2020, vil de færdigproducerede eksemplarer først rulle ud af fabrikken i 2024.
Specifikationer:
- Motor: W16, 8,0 liter, 4 x turbo
- Ydeevne: 1824 hk
- Topfart: 500 km/t
- 0-100 km/t: 2.17 sek.
- Vægt: 1240 kg
- Produceret: 40 stk.
- Pris 30 mio. kr. u/afgifter

Hvis nogen skulle være i tivl, så er Bolide udelukkende til banebrug.
© Bugatti
Svenske Koenigsegg med deres bud på verdens bedste superbil anno 2010.
© Koenigsegg9. Koenigsegg CCXR Trevita - 31,5 mio. kr.
Vores kære naboer på den anden side af Øresund er et folk af mange talenter. Jovist, fodbold kan de ikke finde ud af, og deres saml-selv-møbler er kedelige, men var du klar over, at svenske Koenigsegg laver nogle af verdens dyreste biler?
Koenigsegg er et navn, der i kenderkredse vækker lige så stor respekt, som det er svært at stave. Alle biler, der ruller ud af den svenske fabrik, er stærkt dedikeret til stifteren Christian von Koenigsegg’s drøm: at skabe den perfekte superbil.
Meget vand er løbet under broen siden 2010, da CCXR Trevita blev lanceret, men den står stadig som en af de dyreste biler i verden. For de afsindige 31,5 millioner kroner, som bilen kostede fra forhandleren, får man til gengæld et vogntøj skabt i ikonisk, hvid kulfiber.
Normalvis ses kulfiber i sort, men Koenigsegg udviklede en coating specielt til Trevita, der giver en sølvfarvet overflade, der glitrer i sollyset - heraf kommer navnet. ”Trevita” betyder ”tre hvide”, der netop refererer til det synlige kulfiber, der får bilen til at skinne som millioner af diamanter.
Trevita er så eksklusiv, at den får en LaFerrari til at ligne et pøbelsk hvermandseje. Floyd Mayweather købte et af de blot to eksemplarer, men solgte det igen i 2017 til et hammerslag på 2,6 mio. dollars.
Specifikationer:
- Motor: V8, 4,8 liter, 2 x kompressor
- Ydeevne: 1032 hk
- Topfart: 410 km/t
- 0-100 km/t: 2.9 sek.
- Vægt: 1280 kg
- Produceret: 2 stk.
- Pris: 31,5 mio. kr. u/afgifter

Carbon-konstruktionen er tydelig med det blotte øje.
© Koenigsegg
Hyperbilen, der er dedikeret til GP-banen Imola.
© Pagani8. Pagani Huayra Imola - 35,5 mio. kr.
Bil Magasinet har førhen erkendt vores beundring og kærlighed til de italienske hyperbiler fra Pagani, og vi gør det gerne igen. Huayra er efterfølger til Pagani Zonda-modellen og er lavet i en række limiterede specialversioner – og Huayra Imola er ingen undtagelse.
Den er skabt til at køre ræs, nærmere bestemt til at blæse rundt omgang efter omgang på den legendariske bane, Imola. Angiveligt er bilen testet, i hvad der svarer til et fuldt Le Mans løb, på Imola-banen.
Alt på Huayra Imola er designet og optimeret udelukkende med øje for, at bilen skal være så track-fokuseret som muligt. Malingen til bilen er endda specialudviklet for at spare 5 kg. Det er race-pedigree, når det er bedst!
Horacio Pagani mener ikke selv, at bilen er videre elegant at se på, men det er heller ikke formålet. Derimod er den aerodynamisk som intet andet, der er kommet ud af Pagani-fabrikken. Om formålet opvejer for det ekstreme design, vil vi lade læseren vurdere.
Specifikationer:
- Motor: V12, 6,0 liter, biturbo
- Ydeevne: 827 hk
- Topfart: 386 km/t
- 0-100 km/t: Under 3 sek.
- Vægt: 1246 kg
- Produceret: 5 stk.
- Pris: 35,5 mio. kr. u/afgifter


Divo'en er med en produktion på 40 eksemplarer en af de mere tilgængelige biler på listen.
© Bugatti7. Bugatti Divo - 38,6 mio. kr.
Naturligvis finder vi Bugattis varemærke, den 8-liters W16 motor, i Divo’en. Denne bil minder mistænksomt meget om en Bugatti Chiron, og de er da også tæt forbundet.
En Divo er svaret på, hvad der sker, når Bugatti vil lave en track-fokuseret bil, der samtidig kan bruges på gaden af Hr. og Fru Jensen. Nuvel, det er måske ikke hvem som helst, der kan købe en Divo, for angiveligt er samtlige 40 biler solgt til ejere af en Chiron.
På tværs af alle præstationer er Divo dét bedre end en Chiron – altså lige med undtagelse af topfart. Mens banemonsteret Divo er begrænset til 380 km/t på toppen, kan den ellers dødssyge og almindelige Chiron fortsætte til langt over 400 km/t.
Selv om det lyder helt horribelt, så er der en mening med galskaben. En Divo har nemlig så voldsom en aerodynamik, at den producerer op mod 90 kg mere downforce end Chiron. Af denne grund følger der ikke en særlig fjernbetjening med til at fjerne fartbegrænseren som i en Chiron.
Læs også: Her er verdens hurtigste biler!
Specifikationer:
- Motor: W16, 8,0 liter, 4 x turbo
- Ydeevne: 1479 hk
- Topfart: 380 km/t
- 0-100 km/t: 2.4 sek.
- Vægt: 1961 kg
- Produceret: 40 stk.
- Pris: 38,6 mio. kr. u/afgifter

Interiøret i Divo'en er klassisk Bugatti-design.
© Bugatti
Tricolore med netop de tre farver spredt over himlen.
© Pagani6. Pagani Huayra Tricolore - 44 mio. kr.
Glem alt om, hvad spidsen af en jetjager koster. Her har vi nemlig svaret på, hvad en hyperbil designet efter et jagerfly koster. Det er ikke første gang, at Pagani finder inspiration i det italienske luftværns kunstflyvning-hold ”Frecce Tricolori”.
Tilbage i 2010 producerede Pagani en Zonda Tricolore, og Huyra Tricolore markerer holdets 60-års jubilæum. Inspirationen til designet er særligt fundet i jagerflyet Aeromacchi MB-339A P.A.N, som bestemt er en Google-søgning værd!
Tricolore adskiller sig særligt fra den ”almindelige” Huayra ved nye aerodynamiske dele, såsom en ny kofanger og større front-splitter, der giver mere downforce og skaber bedre luftstrømning til motoren.
Derudover er spoileren ikke blot designet efter jagerflyets udseende, men den er også med til at gøre Tricolore endnu mere aerodynamisk og afbalanceret. Og når ja – naturligvis er Huayra Tricolore udstyret med en ekstra fartmåler opgivet i knob!
Specifikationer:
- Motor: V12, 6,0 liter, biturbo
- Ydeevne: 840 hk
- Topfart: Over 380 km/t
- 0-100 km/t: Cirka 3 sek.
- Vægt: 1270 kg
- Produceret: 3 stk.
- Pris: 44 mio. kr. u/afgifter

Jetjagerene fra Frecce Tricolori pryder baggrunden.
© Pagani
Contodieci
© Bugatti5. Bugatti Centodieci - 59 mio. kr.
Verdens femtedyreste bil er endnu en Bugatti. Denne gang er der tale om en homage til en af 90’erne helt store drengedrømme – Bugatti’s EB110. 90’erne var en skæppeskøn tid for fans af superbiler: Ferrari F40, McLaren F1 og Bugatti EB110. Det er altså den sidstnævnte her, som Bugatti vil ære med Centodieci, der er designet med moderne penselstrøg og i ånden af EB110. ”Centodieci” er i øvrigt italiensk for ”hundrede og ti”.
Contodieci er en videreudvikling af Chiron, og produktionen er blot sat til 10 eksemplarer. En skam, fordi få hyperbiler formår at fange den nostalgi og resonans, der er forbundet med datidens superbiler.
Med knap 20 kg mindre end en Chiron og finpudset til yderligere downforce er Centodieci hurtigere, men mon ikke de fleste forstår, at denne bil i høj grad opleves gennem dens visuelle udtryk.
Læs også: Her er verdens hurtigste biler!
Specifikationer:
- Motor: W16, 8,0 liter, 4 x turbo
- Ydeevne: 1578 hk
- Topfart: 380 km/t
- 0-100 km/t: 2.4 sek.
- Vægt: 1.976 kg
- Produceret: 10 stk.
- Pris: 59 mio. kr. u/afgifter

Contodieci her i selskab med den legendariske EB110.
© Bugatti
Selv om Sweptail deler platform med Phantom, er der over 1.000 specialdesignede dele på denne bil.
© Rolls-Royce4. Rolls-Royce Sweptail - 85 mio. kr.
For blot anden gang på listen finder vi en bil, der ikke er fra det italienske moderland. Derimod besættes fjerdepladsen over verdens dyreste biler af en vaskeægte brite (dog ejet af BMW). Det er ingen hemmelighed, at Rolls-Royce altid er garant for luksuriøse herrevogne, men denne Sweptail er alligevel noget for sig.
Pagani designede som bekendt Tricolore ud fra et jagerfly, men Rolls-Royce er gået en anden vej. De har valgt nøjagtig den overlegne, tilnærmelsesvis vulgære tilgang, som der forventes. Sweptail er, som navnet antyder, designet ud fra idéen om behageligheden og elegancen af en yacht.
Sweptail er naturligvis udstyret med den sædvanlige champagne-køler med tilhørende glas og den forventelige Rolls-Royce komfort – men Sweptail er alt andet end standard, når vi ser nærmere på bagenden.
Den bagerste halvdel af bilen deler flere fællestræk med en yacht. Bagsæderne er som taget direkte fra en oligarks sommerbåd! Selvom Sweptail deler platform og dele med Phantom, så er designet alt andet lige unikt.
Der er kun lavet en enkelt Sweptail, der til gengæld tog hele fire år at færdiggøre. Senere blev modellen videreudviklet i form af en Boat Tail model. Den kommer vi ind på længere oppe ad listen.
Specifikationer:
- Motor: V12, 6,75 liter, biturbo
- Ydeevne: 453 hk
- Topfart: 250 km/t
- 0-100 km/t: 5.6 sek.
- Vægt: 2560 kg
- Produceret: 1 stk.
- Pris: 85 mio. kr. u/afgifter

Det ligner unægteligt en yacht fra forsæderne og bagud.
© Rolls-Royce
Den ultimative inkarnation af Horacio Pagani's design.
© Pagani3. Pagani Zonda HP Barchetta - 114,5 mio. kr.
Der findes få virksomheder i verden, hvor produktet er så tæt forbundet med manden bag, som det er tilfældet hos Pagani. Horacio Pagani er grundlægger, idémand og chefdesigner for hyperbilsproducenten, og Zonda HP Barchetta er lavet til ham. Bilen er derfor en særligt unik Pagani, specielt taget i betragtning at den også markerer slutningen på Zonda-æraen.
HP Barchetta blev den sidste Zonda, inden Pagani redefinerede sig selv med Huayra. Zonda’en er efterhånden et designmæssigt ikon, og HP Barchetta står som den sidste salut fra Zonda til Horacio Pagani selv. Indrømmet, det er en voldsom form for indspist meta-gestus, men hvilket vidunder af en hyperbil det har ført med sig!
Unikt for denne Zonda er særligt de delvist kulfiber-tildækkede baghjul samt hvordan bilens konstruktion står uden et tag – og næsten helt uden ruder! Det er også heraf navnet ” Barchetta” kommer af, der egentlig er italiensk for ”lille båd”, men som også refererer til åbne sportsvogne.
Der er blot lavet tre eksemplarer af den bil, der må siges at være kronen på det mesterlige værk, Zonda har været siden 1999. Den ene af de tre tilhører Signor . Pagani, mens de to andre blev solgt allerede inden færdigproduktion.
Læs også: Historien om verdens første bil.
Specifikationer:
- Motor: V12, 7,3 liter, biturbo
- Ydeevne: 760 hk
- Topfart: 355 km/t
- 0-100 km/t: 3.1 sek.
- Vægt: 1250 kg.
- Produceret: 3 stk.
- Pris: 114,5 mio. kr. u/afgifter

Zonda HP Barchetta
© Pagani
Bugatti har fundet inspiration til verdens næstdyreste bil fra Type 57 Atlantic fra 1936.
© Bugatti2. Bugatti La Voiture Noire - 117 mio. kr.
Til absolut ingen overraskelse er Bugatti i top-3 på listen over de dyreste biler i verden. Verdens anden dyreste bil er nemlig en La Voiture Noire, der er en hyldest til Bugatti’s historietunge og legendariske Type 57. Bugatti siger selv, at bilen står som erindringen om et ikon, en hyldest til egen historie og Bugatti’s æstetiske manifest. Det er store ord, og det bør det være til en pris på 117 mio. kr.
Det er svært at sætte en finger på, hvorfor La Voiture Noire ser så unik ud. Et godt sted at starte er dog ved de SEKS udstødningsrør omkring en enorm diffuser. Bilen skal indkapsle ånden af Bugatti’s historie og design, og det lykkes med dette kalejdoskopiske design: La Vioture Noire er blød og skarp, sofistikeret og brutal. Den er komplet vanvittig og ufattelig smuk.
Rygtet siger, at selveste Christiano Ronaldo er ejer af det eneste eksemplar. Eftersom bilen blev solgt efter præsentationen på Geneva Motor Show i 2019, så forventer vi heller ikke, at der kommer flere.
Specifikationer:
- Motor: W16, 8,0 liter, 4 x turbo
- Ydeevne: 1500 hk
- Topfart: 418 km/t
- 0-100 km/t: 2.4 sek.
- Vægt: 1950 kg
- Produceret: 1 stk.
- Pris: 117 mio. kr. u/afgifter

Bugatti'en er knap 70 millioner kroner fra 1. pladsen på listen, men den vinder helt klart på antal af udstødningsrør!
© Bugatti
Rolls-Royce Boat Tail
© Rolls-Royce1. Rolls-Royce Boat Tail - 194 mio. kr.
På toppen af listen over verdens dyreste biler finder vi naturligvis Rolls-Royce - som faktisk har taget førstepladsen fra sig selv. Rolls-Royce Boat Tail er en ultrasjælden specialversion, som kun bliver produceret i tre eksemplarer - alle tre i samarbejde med køberen. Boat Tail nr. 2 havde indtil sommeren 2022 førstepladsen med 183 mio. kr., men da den tredje og sidste udgave blev solgt, hævede Rolls-Royce barren: 194 mio. kr.
Boat Tail'en blev er bestilt af en anonym kunde som en hyldest til hans afdøde far, og perlefarven er inspireret af faren, der startede sin formue med at handle perler.
Boat Tail er præget af udstyr, man formalt finder på en yacht. Eksempelvis kan der fra bilens bagende foldes en parasol ud, der kan give læ og skygge til stunder under åben himmel ved det roterende cocktail-bord. Hvis campister i deres VW California ikke i forvejen lignede fedtede hippier, så gør de det, hvis en Boat Tail ruller op ved siden af.
Om det er aristokrati og blasfemi på hjul, eller om det er britisk elegance og designmæssig kuriositet, det er svært at sige – men blæret, dét er det.
Specifikationer:
- Motor: V12, 6,75 liter, biturbo
- Ydeevne: 563 hk
- Topfart: 249 km/t
- 0-100: Cirka 5 sek.
- Vægt: 2600 kg
- Produceret: 3 stk.
- Pris: Op til 194 mio. kr.

Den imponerende yacht-inspirerede bagende.
© Rolls-Royce