Ugens Instagrammer: Wheel Monkey

Da Per Hermansen var lille, jagtede han Ford Ka og Twingo'er. Med alderen er stilen skiftet, så han nu fotograferer nogle af landets vildeste superbiler.

1. september 2017 af Mathias Brandt

Denne uges Instagrammer fandt vi, da Bil Magasinet i samarbejde med Olivers garage, sommeren igennem, har afholdt Supercar Sunday på Arne Jacobsen-tanken nord for København. Her listede Per rundt med sit kamera og stativ og skød billeder af alverdens sportsvogne, som holdt parkeret. 

Til daglig sørger han for, at holde Danmarks Radios it-systemer kørende. Derudover bruger han en del tid på at hjælpe bilforhandlere og leasingselskaber med at fotografere biler til salgsannoncer. Men som han selv siger, egner de sig ikke særlig godt til Instagram. Så her poster han i stedet billeder, hvor kreativiteten har fået frit løb.

Hans interessante stil har gjort os nysgerrig, og vi har stillet ham en række spørgsmål, så vi kan blive lidt klogere på, hvem han er?

Et opslag delt af Wheel Monkey (@wheelmonkey_dk) den

Hvilken opgave har været den fedeste?

Der har været mange, hver gang tænker jeg, at nu kan det ikke blive federe. Hvis jeg skal vælge én, så er det en opgave hos en privat samler, hvor jeg brugte tre dage på at komme igennem bilsamlingen. Her kunne jeg gå og nørde og bruge flere timer på en bil. Det var dog lidt nervepirrende, når man skulle bakke en Audi R8 V10 24h Le Mans Edition ind på plads imellem en Lamborghini Aventador SV og en Porsche 911 GT3 RS.

Et opslag delt af Wheel Monkey (@wheelmonkey_dk) den

Hvilket af dine Instagram-billeder er favoritten?

Det billede, der giver mig det største smil, hver gang jeg ser det, er det af den matgrå Porsche 964. Det var den første Porsche, jeg kørte. Lokationen og vejret var perfekt. Jeg drømmer om, at der en dag holder en 964’er i garagen.

Et opslag delt af Wheel Monkey (@wheelmonkey_dk) den

Hvornår blev du interesseret i biler?

Det startede som helt lille, hvor jeg sammen med min far ofte gik rundt og kiggede på brugte biler. Er opvokset på Bornholm, så udvalget af fede biler var ret begrænset. Som dreng cyklede jeg også rundt og samlede på “nummerplader”, jeg gik efter Ford Ka og Renault Twingo, som jeg skrev ned i en lille bog. Aner ikke, hvorfor det lige var de modeller, sikkert fordi de så lidt sjove ud.

Hvad er din bedste biloplevelse?

Det var foråret 2009, og jeg åbnede garagen og kørte min VW Golf 1 Cabriolet ud på sin første tur i den sæson. Jeg er ikke mekaniker, men havde henover vinteren selv totalrenoveret motoren, og den startede i første forsøg. Bilen er desværre solgt i dag, hvilket jeg ofte fortryder.

Hvilken type kamera bruger du til at tage dine billeder med?

Tasken er proppet med Canon-kameraer og objektiver. Det jeg bruger mest, når jeg er ude på et shoot, er et Canon 5D Mark III. I stedet for at opgradere til et 5D mark IV, har jeg valgt at gå i den anden retning, og udfordre mig selv ved at købe et spejlløst Canon M6 med et 22mm f/2.0 objektiv. Det sætter større krav til kompositionen, og kan give mig nogle vinkler, jeg ellers ikke ville have tænkt over.

Et opslag delt af Wheel Monkey (@wheelmonkey_dk) den

Hvis du skulle anbefale en Instagram-konto man skal følge, hvem skulle det så være?

PhPics Photography er et besøg værd. Mange af hans billeder er ret meget efterbehandlet, men det er fedt at se noget anderledes.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.