Ugens Instagrammer: We Shoot Cars

Bag We Shoot Cars gemmer der sig to jyske gutter, som har gjort det til en levevej at fotografere biler. De er altså også ret skrappe til det - mød dem her.

24. august 2017 af Mathias Brandt

Det er de to jyske herre Simon og Marc, som står bag We Shoot Cars. De mødte hinanden på nettet, hvor de i længere tid havde udvekslet erfaringer indenfor bilfotografering, inden de besluttede at slå pjalterne sammen. 

De har specialiseret sig i at levere billeder og og videoer til bilbranchen. Det kan for eksempel være foto af biler for private samlere, eller at fotografere biler til bilhandlers salgsannoncer. 

Med en fælles tilgang til at drive forretning, passion for biler og ikke mindst fotografering, dækker de stort hele Danmark. Simon har base i Vejle, mens Marc holder til i Aalborg.

A post shared by We Shoot Cars (@weshootcars) on

Hvilken opgave har været den fedeste?

- En af de bedre opgaver har været arbejde på Ascari racetrack med den danske Ferrari og Maserati importør, Formula Automobile. Opgaven lød på stemningsbilleder og videoproduktion af nogle af verdens sprødeste superbiler under lune himmelstrøg - så er det svært at ønske sig ret meget mere. Et event Formula afholder for nogle af deres gode kunder der selv stiller op med deres biler til trackday brug - vi snakker Laferrari, Huayra, F40, 918 Spyder, GT3 RS, Aventador SV, Zonda R og så videre, siger Marc Østergård.

A post shared by We Shoot Cars (@weshootcars) on

Hvilket af jeres Instagram-billeder er favoritten?

- Vi har mange favoritter, der hver især fortæller en historie fra en given opgaven.
En af de sjovere, er billedet i nedenstående link af en Ferrari 458 på Vandel Flyveplads.
Billedet er taget fra en helikopter, som vi fik en flyvetur i, af en trackday-deltager. 

Heli-view of the 458 Speciale at #vandelflyveplads

A post shared by We Shoot Cars (@weshootcars) on

Hvornår blev I interesseret i biler?

- Vi har haft interessen for biler i mange, mange år. Længe før interessen for fotografering opstod, var biler noget vi drømte og talte om. Det har derfor været naturligt at forsøge sig med bilfotografering, da interessen for fotografering senere blev vores levevej. Så kort sagt, har vi forenet vores to interesser til et godt job.

Hvad er jeres bedste biloplevelse?

- En fantastisk oplevelse vi begge har haft sammen i en bil var til et trackday arrangement på Vandel Flyvstation hvor vi fik mulighed for at prygle en Porsche Cayman GT4. Helt eminent køremaskine, hvor du selv skal arbejde med gearene for at udnytte potientialet til sit maximum!

A post shared by We Shoot Cars (@weshootcars) on

Hvilken type kamera bruger I?

- Vi bruger DSLR (digital spejlrefleks) kameraer fra Canon - vi har en vifte af deres topmodeller 5D mark iv, 5Ds, 1D X II. Derudover har vi GoPro og Droner, men måske vigtigst af alt, rigtig gode lamper til fotografering af biler på location, samt sugekopper til montering af kamera på biler. Vi har dobbelt af næsten alle ting, fordi vi bor i hver sin ende af Jylland.

Hvis I skulle anbefale en Instagram-konto man skal følge, hvem skulle det så være?

- Det må være GF Williams! En rigtig dygtig bilfotograf, som ikke kun fotograferer flotte biler, men også selv kører i enthusiast biler. Han er en god inspiration, og så har han god bilsmag.

A post shared by GFWilliams (@gfwilliams) on

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.