Ugens Instagrammer: Vi har fundet ham i egne rækker, hils på Richtersgarage

Bil Magasinet egen redaktionschef nupper titlen i denne uge. Få et par tips om hvordan han tager sine billeder og ikke mindst et udvalg af hans bedste skud

10. august 2017 af Mathias Brandt

Hvilket af dine Instagram-billeder er din favorit?

Det er en billede af en maritim-blå Porsche 964 Carrera RS, som stod i Grand Palais i Paris til Bonhams store bilauktion. Den dag gik alt op i en højere enhed med både biler, lokation samtidig med at vi var nogle gode biltosser afsted, som fik nørdet igennem. Billedet er stadig pauseskærmen på min mobil, for den bil er simpelthen bare for lækker. Skulle de have været endnu større, skulle den have været farven rubinrød (ruby-red). Det er min yndlingsfarve til en bil.

Hvornår blev du interesseret i biler?

Jeg har altid været interesseret i biler – ligeså længe jeg kan huske. Pædagogerne i børnehaven var lidt nervøse, fordi både min bror og jeg kunne alle bilnavne, før vi kunne kende forskel på en ko eller en hest. Min far har altid været vild med biler, så han så det som et klart sundhedstegn, og var ikke helt enig i pædagogernes dom. Jeg kan også huske det første bilblad, jeg købte. 

Jeg var i sommerhus med min faster i Nr. Vorupør, og hun gav mig 40 kr., som jeg gik op til den lokale Spar-købmand og købte et eksemplar af Bil Magasinet for. På forsiden var Lamborghini konceptbilen, Calä. som var forløberen til den senere Gallardo. 

Hvad er din bedste biloplevelse?

Vi kørte engang fra Istanbul til København i ét stræk. Vi var to mand i en Renault Megane R.S., og selv om det var ekstremt hårdt og trættende, var det en episk tur. Vi havde deltaget i Gumball 3000 som presse, og da løbet var slut skulle vi bare hjem. Vi kørte turen på 3.000 km i ét hug, og det tog 30 timer, og det var endda inkl. en længere scene hos grænsen til Serbien, hvor grænsekontrolløren pludselig fik mit pas til at forsvinde ud i den blå luft. Og det kunne kun fremtrylles igen, hvis der røg en hel del pengesedler på bordet. Vi skiftedes til at ligge og sove i passager-Recaro-sædet, mens den anden kørte. Shit, hvor var vi færdige, da vi kom hjem.

Hvilken type kamera bruger du til at tage dine billeder med?

Jeg bruger stort set altid min telefon til at skyde billederne, for jeg går ikke ligefrem rundt med et spejlrefleks over armen. Pt. har jeg en Huawei P10, som jeg er fint tilfreds med, men jeg overvejer også snart, om jeg skal prøve noget nyt. Alternativt et mindre kamera, som trådløst kan kobles om med telefonen.

Hvis du skulle anbefale en Instagram-konto man skal følge, hvem skulle det så være?

Amy Shore (amyshorephotography)! Hun er en britisk fotograf, som skyder nogle fabelagtige billeder af mennesker og gamle biler. Hun har en cool stil, og hun er virkelig god til at fange den helt rigtige stemning samtidig med, at hun udforsker en masse nye vinkler at se biler fra. Og så virker hun ikke mindst bare glad og positiv altid.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.