© Vang Photo

Ugens instagrammer: Superbilsejerens dagbog

Hvordan er livet med tre vilde biler i garagen? Det kan danske "Autoviking" fortælle dig alt om, og det gør han på sin Instagram-profil.

20. juli 2017 af Mathias Brandt

Denne uges Instagrammer er danske Autoviking, som også har det borgerlige navn Bo Bejstrup. Han er i den heldige situation, at hans garage både tæller en Lamborghini Murciélago, Audi R8 V8 (manuelt gear) og Dodge Viper GTS, og ejerskabet af de tre (både op- og nedture) får vi andre lov til at følge med i på hans Instagram-profil. 

Han elsker at dele sin passion med andre, og så bruger han sine biler til det, de er skabt til: Nemlig at køre! Han har for eksempel trillet over 35.000 km i sin orange Lamborghini Murciélago, siden han købte den for tre år siden. Det har dog ikke været helt uden problemer. Bl.a. er motoren blevet hovedrenoveret, efter toppakningen sprang (pssst, det er dyrt...).

Vi har herunder stillet ham en række spørgsmål, så I kan lære Autoviking lidt bedre at kende: 

Hvilket af dine Instagram-billeder er din favorit? 

En serie billeder taget på vores første gruppetur til Le Mans i 2013. Vi kørte natten igennem i det vildeste uvejr. Jaguar'en kunne knap holde tæt, vinduesviskerne på Viper'en var til grin, og en chauffør slugte utallige Redbulls, fordi han kørte alene. Så både vi og bilerne var godt trætte, da vi ramte Frankrigs motorveje. Fotografen (ingen navne nævnt) hang ud af døren og stak op gennem soltaget for at få de perfekte billeder. Kontrasterne mellem kortegens biler er selvfølgelig ikke til at tage fejl af, men det var samtidigt mit første møde med fællesskabet omkring biler. Den tur lagde grunden til mange senere eventyr. 

Hvornår blev du interesseret i biler?

Min far og hans bedste ven havde to sorte BMW 320’ere (E30) med nummerplader lige efter hinanden i 80’erne. Vi kørte på ferie sammen i konvoj med walkies hængende i bakspejlet. Det smittede nok af på den lille dreng på bagsædet. Jeg kan også svagt huske, min far og onkel tog mig med til biludstillinger i Bella Centeret og Forum. Skarpest står oplevelsen af BMW M5 (E39) – bilen kostede omkring halvanden million, hvortil der kom ekstraudstyr for over 400.000 kr. Det var mere end vores daværende bil kostede. Jeg var paf. Da jeg på en togtur i 1997 købte et eksemplar af Bilmagasinet, var der ingen vej tilbage. Jeg har været ramt lige siden!   

Hvad er din bedste biloplevelse?

Le Mans 2015 skarpt forfulgt af sidste års 3.000 km lange roadtrip med min kæreste i Lamborghini'en. Mine biler får først rigtig værdi, når jeg deler dem med andre. Vi var tolv mand afsted til Le Mans i seks biler, hvoraf tre af bilerne var mine. Forestil dig dine bedste gutter i dine biler til en af verdens største motorsportsbegivenheder. I løbet af weekenden må der endvidere have siddet over 100 mennesker i mine biler. Flere og større smil har jeg sjældent set. 

Det kulminerede med, at jeg mødte en far, som efter eget udsagn havde ledt efter mig i fire dage. Da vi endeligt mødte hinanden, stak han mig hånden og sagde, jeg havde gjort en verden til forskel for hans søn, fordi han fik lov til at sidde i Lamborghini’en. Jeg var målløs og taknemmelig. Da vi kom hjem fra turen, fik jeg en sms fra en kammerat (en jyde, af den lidt lukkede slags, du ved), som aldrig rigtigt havde forstået ”det der med biler”. Beskeden lød kort ”det var en oplevelse for livet”. Mere kunne jeg ikke bede om! 

Roadtrip igennem Europa med stop i Schweiz, Italien (inkl. besøg hos Lamborghini), Monaco og Østrig giver mere sig selv. Især når kvinden i mit liv var min co-driver.     

Hvilken type kamera bruger du?

Min telefon. Altid uden filter!

Anbefaling?

Bilmagasinet havde en blå Dodge Viper GTS med hvide striber på forsiden i 1998. Lige siden har jeg været ramt af den tossede bil. Only_Vipers er dedikeret til Viper – og er nærmest lige så tossede som de biler, det drejer sig om. Når det er sagt, er The Rock vel efterhånden en legende på Instagram. 

Viper run by @sneakysnakes : #viper

A post shared by ONLY_VIPERS (@only_vipers) on

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.