© Ingmar Bötker

Ugens Instagrammer: Æstetiske Ingmar foreviger klassikere

Ingmar kommer oprindeligt fra Estland, men har valgt at slå sig ned i København. Bevæbnet med et gammelt kamera og linser forvandler han parkerede klassikere til kunst.

3. august 2017 af Mathias Brandt

Denne uges Instagrammer faldt vi første gang over, da han fangede Mathias Brandt’s BMW Z3 Coupe på gaden i København. Hans billeders udtryk er velovervejede og gennemførte med et roligt udtryk.

Ingmar kommer oprindeligt fra Estland, men har boet i Danmark de sidste fire år. Han er netop blevet færdig med sit studie og bruger nu tiden på PR-arbejde og ikke mindst jagten på det perfekte bil-billede. 

Han har en stor forkærlighed for Mercedes-Benz, hvilket også kommer til udtryk, da vi spurgte ham om hans yndlingsbil – det er selvfølgelig en Mercedes-Benz W123. En bil han også selv har haft i garagen i form af en 7-sæders W123 Stationcar. Derudover har han haft en Mercedes-Benz 190E.    

A post shared by Ingmar Bötker (@ingmarbtker) on

Hvilket af dine Instagram-billeder er din favorit?

Det her billede betyder meget for mig, da det var min første private bilfotografering. Det var en rød Porsche 911 fra 1979. Bilen i sig selv, var en fantastisk oplevelse, men efter en lang dag med skyet og kedeligt vejr dukkede der den smukkeste solnedgang frem mellem skyerne. Det var et af de bedste øjeblikke i mit liv. 

Bare det at stå bag den smukke bil med udsigt over København og se solnedgangen var lidt af en øjenåbner for mig.   

Hvornår blev du interesseret i biler?

Jeg har været interesseret i biler, siden jeg blev født. Min far driver et autoværksted, så jeg har løbet rundt mellem biler hele mit liv. Nu bruger jeg mit kamera til at finde vejen tilbage til bilverdenen.

Hvad er din bedste biloplevelse?

En af de bedste følelser var da jeg skiftede motoren i min gamle Mercedes-Benz 190E, og vi endelig fik vakt den til live igen. Jeg savner at fixe ting og have olie på fingrene.

En anden stor oplevelse var uden tvivl, da jeg fik chancen for at køre den legendariske vej "Transalpina" i Rumænien. Det var uden tvivl den bedste køreoplevelse i mit liv.  

A post shared by Ingmar Bötker (@ingmarbtker) on

Hvilken type kamera bruger du til at tage dine billeder med?

Jeg løber rundt med et Fuji (xt10) og en objektiv, der er ældre end mange af de biler jeg fotograferer. Det hjælper mig til at få det autentiske look frem i billederne.

Hvis du skulle anbefale en Instagram-konto man skal følge, hvem skulle det så være?

Jeg har altid været fascineret af hvordan Roman Rätzke formår at bringe biler til live gennem hans billeder.  

A post shared by Roman Rätzke (@romanraetzke) on

A post shared by Ingmar Bötker (@ingmarbtker) on

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...