Presser benzinpriserne? Her er tre sjove biler med bittesmå motorer

Vi har hørt rigeligt om stigende priser på benzin og diesel, men er der ikke andre løsninger end elbiler, hvis man gerne vil spare knaster nede på tanken? Her giver Bil Magasinet tre bud på biler med små motorer, så du kan tanke og fylde olie på uden at gå konkurs!

8. juli 2022 af Mikkel Østrup-Jeppesen

Det kække sommervalg: Smart Roadster (2003) - 79.900 kr.

Designet som en sportsvogn og motoriseret som en sløv motorcykel, Smart Roadster er uden tvivl om mærkværdig bil på alle led og kanter. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Smart har ramt et design, der deler vandene. Er det hæsligt, eller er det fattigmandens udgave af en Tesla Roadster? 

Smart Roadster har en 700cc (0,7 l.) motor, der yder 82 hk. Med den effekt kommer du fra 0-100 på den gale side af 10 sek., men du kan gøre det med vind i håret, hvis du slår det targa-lignende tag ned. Selvom motoreffekten ikke er til sportsvognspræstationer, så får du trods alt baghjulstræk, en motor placeret centralt i bilen og en vægt på under 800 kg.

Den er kæk, den er unik, og den er sågar blevet udpeget til et fremtidigt investeringsobjekt. Det er da ikke så ringe for noget, der går knap 20 km/l.

Du kan se hele annoncen på Biltorvet.dk her.

Det elektriske valg: BMW i3 - 169.800 kr.

BMW var tidligt ude med elektrificerede modeller, og i3 var bestemt grundstenen i begyndelsen. i3, der hovedsagelig ses som elbil, fås også som en hybrid. Her er der smækket en 600cc benzinmotor på drivlinjen, der træder ind og lader op, når batteriet er ved at være tomt. Det gør BMW'en noget mere alsidig i hverdagen. 

i3 byder også på et specielt design, og den er efterhånden blevet genkendelig på de danske veje, omend det krævede tilvænning. Særligt selvmordsdørene og de blå detaljer gør bilen interessant at se på.

Den er også ganske kvik, for elmotoren leverer på 170 hk og en 0-100 km/t under 8 sek. Derudover er den opgivet til 53,8 km/l.

På en og samme tid er BMW i3 et humoristisk og fornuftigt valg, og vil du læse mere om den, så kan du se hele annoncen på Biltorvet.dk her.

Det frække valg: Fiat 600 Abarth - 179.000 kr.

Hvad siger du til en racerbil med en 600cc motor, der er umulig at adskille fra en vaskeægte Abarth?

Det er, hvad vi har her. Denne Fiat 600 er en Abarth replika, og selvom en original er at foretrække, så får man replikaen til en brøkdel af prisen - også er den endda veteransynes i 2019.

Abarth og Fiat er en legendarisk kombination, og denne 68'er-model er en af de absolut ledeste af se på; den konstant åbne bagklap, den enorme forkofanger, Jaeger-instrumenteringen blot for at nævne et par detaljer. 

Skal du have dig en veteranbil i form af en italiensk genialitet, så kan du se hele annoncen her.

I samarbejde med Biltorvet

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...