Træt af Kuga-konformitet? Her er 3 SVEDIGE slæder til samme pris

Ford Kuga var årets mest solgte bil i 2021 - og med god grund. Det betyder også, at det er svært at skille sig ud fra mængden i netop en Kuga. Derfor har vi fundet tre alternativer til den samme - eller lavere - pris som en spritny Ford Kuga anno 2022.

25. november 2022 af Emil Winter

Det gennemførte alternativ: Audi A6 Allroad (324.900 kr.)

Til samme pris som en spritny Ford Kuga kan du anskaffe en brugt Audi A6 Allroad fra 2013, og der er mange grunde til, at det er værd at overveje. Audi A6 Allroad er på mange måder en federe bil end Kuga’en.

I A6’eren får du for det første et langt mere kraftfuldt køretøj. Udstyret med en 3,0-liters diesel-V6’er yder A6 Allroad 313 hk, hvilket er nok til en acceleration fra 0-100 km/t på 5,8 sekunder. Dét er en præstation, som Kuga’en langnæset må længes efter.

A6’eren er dog ikke blot et glimrende alternativ til dem, der ønsker at trykke speederen I gulvet på Autobahn. Bilen er spækket med ekstraudstyr fra top til tå. Det betyder, at adaptiv undervogn, 360° bakkamera og et automatisk parkeringssystem blot er toppen af isbjerget af, hvad man kan se frem til i A6 Allroad’eren.

Sidst, men ikke mindst byder A6’erens kabine på en eksklusiv oplevelse, der i sig selv er nok til at overveje Audi A6 Allroad som et alternativ til en ny Kuga. På de varme dage kan der nydes godt af det 4-zoners klimaanlæg, mens memory-sæderne kan opvarmes når de kolde dage melder sig. Som prikken over i’et er kabinen betrukket med alcantara, hvilket fuldender den komplette oplevelse af eksklusivitet i A6’eren.

Hvis du er interesseret i Kuga-alternativ med ægte offroad-egenskaber, kan den findes på Biltovet.dk.

Det sporty alternativ: Chevrolet Corvette 5,7 (299.999 kr.)

Hvis du overvejer en Ford Kuga grundet dens kræfter, findes der bedre alternativer. Tag for eksempel denne Chevrolet Corvette, der er indbegrebet af “bang for your buck”, når det gælder hestekræfter.

For 299.999 kr. får du en sportsvogn med 344 hk og et maksimalt moment på 483 Nm. Hestekræfterne kan Corvette’n takke den 5,7-liters V8-motor for. Selvom Corvette’n ikke er den hurtigste knallert på havnen i dag, var den tæt på at være det i 1998. 

Tiden fra 0-100 hedder nemlig 5,1 sekunder. Selvom der er langt til de 2,8 sekunder, som en ny Corvette præsterer, er det fortsat betydeligt kvikkere end Kuga’en. Der er derfor rig mulighed for nogle sjove eftermiddagsture i Corvette’n.

Nok er Corvette’n ikke mættet med ekstraudstyr, men det betyder ikke, at det blot er et skrog med kræfter i hobetal. Tidligere ejer har fået monteret et mediecenter, der både er kompatibelt med Apple Carplay såvel som almindelig bluetoothforbindelse. I symbiose med Corvette’ns standard Bose-anlæg betyder det, at der er rig mulighed for afspilning af de bedste hits fra ‘Fast and Furious’-soundtracket .

Når vognen skal luftes på de varmere dage, kan Targa-taget afmonteres. Targa-taget er desuden blevet belagt med sort film, hvilket dog kan tages af, hvis man hellere vil have klart glas i taget. De originale 19’’ og 20’’ alufælge er stadig intakte og pryder bilen.

Hvis du har overvejet en Kuga, men i stedet vil investere alle pengene i rene hestekræfter, kan du finde denne Corvette på Biltorvet.dk.

Den budgetvenlige: Volvo S60 T5 (32.000 kr.)

En ny Ford Kuga har 225hk, tilbyder glimrende komfort, og så koster den minimum 320.000kr. Det lyder som noget, enhver bilejer kunne tænke sig, men for nogle kan prisen være grund til at lede andetsteds. Derfor har vi fundet et yderst billigt alternativ, der faktisk overgår Kuga’ens kræfter målt i hk.

Der er tale om en Volvo S60 T5 fra 2001, der står udbudt til 32.000 kr. - altså en tiendedel af Kuga’en. Men hvad har en Volvo fra 2001 at gøre med en spritny Kuga? Jo, med 250hk og vores svenske naboers ry for at lave pålidelige biler i bagagen er denne Volvo S60 et glimrende alternativ, hvis man ikke ønsker at sprænge sparegrisen.

Den komfortable køreoplevelse man kan forvente af en Kuga, kan man med god grund også forvente af Volvo’en - trods dens pæne alder. Der tilbydes nemlig behagelige lædersæder, automatgear og et håndfrit telefonsystem, der kan betjenes fra bilens instrumentbræt.

Som altid med Volvo’er gemmer bilen på et utal af finesser, der gør, at bilen skiller sig ud fra resten af feltet. Den mest finurlige detalje ved denne Volvo S60 må dog være, at bilen ikke blot er udrustet med vinduesviskere, men også viskere på forlygterne - en detalje, man ikke ser så hyppigt nu til dags.

Hvis du er fristet til et særdeles billigt alternativ til en moderne Kuga, kan du erhverve denne Volvo på Biltorvet.dk.

Artiklen er produceret i samarbejde med Biltorvet

Det er redaktionen på Bil Magasinet, der har udvalgt bilerne i artiklen. Annoncerne er alle fra Biltorvet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...