© A. Hansen

Tossede amerikanere: Se hele Thomsagers galleri fra Los Angeles

I USA sætter man alt på hjul. Biludstillingen i Los Angeles viser også de mest utrolige af slagsen.

23. november 2016 af Mikkel Thomsager
© A. Hansen

Mustang med mormorsæde

I Danmark vil "rigtige bilentusiaster" påtale enhver ombygning af en klassiker eller youngtimer som en fejl. I USA er det indlysende, at selv gode biler kan tilpasses ejeren, så personen får mere fornøjelse af den. 

Så hvis man har en Ford Mustang 1965 – men har brug for flere siddepladsen – så er det nemmeste i verden at ombygge bagagerummet til et mormorsæde.

© A. Hansen

Verdens største personbil

Hvor stor kan en personbil være, inden den bliver til en lastbil? 

Det er der delte meninger om, men som bekendt er alt større i USA, således også personbiler. Freightliner, der hører under Mercedes, er en af de store lastbil-producenter i USA, men mærket har også lavet, hvad de kalder en personbil. 

Freightliner P2 hedder modellen, som har en 12,8 liters 6-cylindret rækkemotor på 350 hk. P2 har altid double cab men toppen på laddet er lavet til udstillingsformål for en Harley Davidson forhandler.

© A. Hansen

En raket til hverdagsbrug

Baron Margo er kunstner i Los Angeles. Han beskriver sig selv som skaber af metalskulpturer og en visionær samler.

Han er kendt for sine skulpturer i rustfrit stål og mange af dem er køretøjer, idet han finder masseproducenternes bil alt for ordinære. Så når han færdes i Los Angeles i en af sine biler og folk spørger; Hvad er det? svarer han "Just your everyday, average rocket ship" ("Blot et hverdags raketskib").

Helt elektrisk med klassikere

Hvis du gerne vil være meget miljøbevidst, men samtidig holder af klassikere, så har firmaet Zelectrick Classics svaret på dine bekymringer. Firmaet ombygger kendte klassikere til eldrift.

I første ombæring har de kastet sig over tyske hækmotorbiler, så vil du have en Boble, Karman Ghia eller tidlig 911 bygget om, så klarer Zelectrick Motors det. En ombygning koster fra 350.000 kr.

© A. Hansen

Stort er godt

Mega pick up trucks fylder ikke så meget i USA's trafikbillede, som de har gjort, men de fylder stadig godt op (!), og på biludstillingen i Los Angeles er der et bredt udvalg af stor, større og størst pickups fra alle producenter – som denne Ford F150.

© A. Hansen

Pink er godt - og sjovt

Pink Panther-bilen blev skabt i 1969 af Jay Ohrberg, der skabte mange ikoniske filmbiler. Den ejes i dag af Galpin Auto, som er en af USA's største bilforhandlere. 

Galpin forhandler mere end 10 mærker og har sågar selv produceret biler i samarbejde med danske Henrik Fisker.

Galpin Motors har sin helt egen udstilling på Los Angeles Motorshow. Se filmen fra mærkets stand herunder:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...