Til enhver pengepung: Tre vinterbiler, der trækker dig gennem sølet

Vinteren står for døren, og dermed formentligt også dynger af sne, slud og ringe kørselsforhold. Men frygt ej, Bil Magasinet stiller i denne uge skarpt på tre biler, der er garant for at få dig sikkert frem - selv i vinterens vilde vejr.

14. oktober 2022 af Emil Winter
Suzuki Ignis:
Suzuki Ignis:

Kan man leve med, at det ikke er det mere raffinerede facelift fra samme år, er det en god bil til pengene.

Den overkommelige: Suzuki Ignis 4WD (2003) - 19.900 kr.

Bilen til det helt stramme budget hedder 'Suzuki Ignis 4WD' - et navn, der afslører, at bilen er trukket på alle fire hjul. Her får man en glimrende firehjulstrukket bil fra Japan, der kører 14,9 km/l. Endvidere er en af bilens soleklare fordele - foruden dens firehjulstræk - at den kommer i en størrelse, der gør selv parkering i byen til en spiselig opgave. 

Ud fra alt at dømme er der heller ikke skyggen af rust eller andre betænkeligheder, der kan være ved ældre biler. Det peger altså i retningen af, at der fortsat er masser af liv i den firehjulstrukne Suzuki til kun 19.900 kr. Sammenligner man Ignis’en med de to nedenstående biler, virker afgiften nærmest også tilforladelig: 3.240 kr. årligt.

SsangYong Rexton:
SsangYong Rexton:

Bliv ikke snydt af det familievenlige udseende. Rexton'en er en barsk bil, der ikke lader sig slå så let ud.

Middelbuddet: SsangYong Rexton (2006) - 44.900 kr.

Rexton'en er en mellemstørrelses-SUV med gener fra Korea, men som i virkeligheden mere er skabt til den amerikanske forstadsfamilie. Dette eksemplar er fra første generation, der trækker tråde til Mercedes’ M-klasse. Den fremviste bil er en udstyret med firehjulstræk, der får dig frem i alt slags vind og vejr. 

Til de bidende kolde vinterdage er SsangYong Rexton udstyret med fuldautomatisk klimaanlæg, så fingrene ikke fryses af under kørslen. Ydermere er den tidligere undervognsbehandlet, synet i juni 2022 og må trække op til 3.500 kg.

MEN: Selvom nogle SsangYong Rexton-modeller var kvalificerede til en særlig klimavenlig afgiftsbesparelse i Sydkorea, kan man ikke sige det samme om dette eksemplar. Tværtimod. De penge du sparer, ved at vælge denne forholdsvis budgetvenlige SsangYong må sandsynligvis afsættes til diesel og afgift. Den kører nemlig kun 10,2 km/l, og så koster den 15.500 kr. i årlig ejerafgift. 

Nissan Patrol:
Nissan Patrol:

Hvis man ser bort fra, at snuden ligner en Bulldog, er designet let-spiseligt og pænt. 

Den dyre: Nissan Patrol (2003) - 125.000 kr

Fra Sydkorea og et mellemstørrelsesbudget videre til Japan og et lidt højere prisskilt. Vi har at gøre med en femtegenerations Nissan Patrol, som gik under navnet 'Nissan Safari' i bilens hjemland. Det alternative navn vidner om en bil, der er skabt til at begå sig i kuperede, ujævne og vanskelige terræner. Netop derfor vinder denne Patrol også en plads på denne liste.

For 125.000 kr får du nemlig en firehjulstrukket, terræn-trodsende SUV, der utvivlsomt sørger for, at du ikke strander ude i sneen. Foruden firehjulstrækket har denne Nissan Patrol en 3,0-liters dieselmotor og et træk på op til 2.500 kg. 

Nissan Patrol er skabt som en rendyrket offroader, hvorfor den også har sin primære gang i Sydafrika, Australien og mellemøsten. Ikke desto mindre er det fortsat en formidabel firehjulstrækker, der har ry for at være velkørende og pålidelig. Den stiller altså garanti for at få dig frem uagtet ringe forhold, og så ser den vanvittigt fed ud - hvis man ikke bliver skræmt af den Bulldog-lignende snude.

MEN: Bemærk, at Nissan i 2014 fjernede Patrol-serien fra markedet i stort set alle lande med meget få undtagelser. Det skete som følge af ringe salgstal - som især skyldtes, at bilen var skabt med fokus på det snævre australske marked. Nå ja, så koster den årligt små 19.000 kr i ejerafgift.

I samarbejde med Biltorvet

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...