© bilmagasinet.dk

Spionfotos: Læser fanger testbiler i Spanien

Belastningstest af Ford Fiesta facelift, Citroën DS4 Racing og masser af andre prototyper på spansk bjerg

10. september 2010 af Steen Bachmann


Bil Magasinet-læser Kristian Laursen fra Horsens skriver:

Vi har den seneste uges tid holdt med vores autocamper i Sierra Nevada, Spanien, i 2.300 meters højde og nydt det smukke højfjeldsvejr. Derudover har vi også nydt at vi åbenbart befinder os midt i et testcenter for flere bilfabrikker. Langt over halvdelen af aktiviteterne på vejene her omkring er test af biler.

Ford med anhænger

© bilmagasinet.dk

Ford har kørt området tyndt med mindst fem Fiestaer påmonteret, såvel udvendig som indvendig måleudstyr og i nogle tilfælde en tung læsset anhænger, og alle data blev computer opsamlet til senere brug.

Kommentar: Det er den faceliftede Fiesta, der bliver præsenteret i Paris sidst på måneden eller i Genève februar 2011.

 

Gæt: Citroën DS4 Racing

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

© bilmagasinet.dk

Jeg er ikke klar over hvilket mærke der befinder sig bag forklædningen på vedlagte fotos, men det virkede, som om der var et tilhørsforhold til en hvid Audi og alligevel fulgtes den anden med en Citroen varevogn. Måske eksperterne på Bil Magasinet har et godt bud?

Kommentar: Vi gætter på, at det er sportsudgaven af den nye Citroën DS4. DS4 får premiere i Paris sidst på måneden, og i foråret følger en sportsudgave med +200 hk og muligvis hybridteknologi. Det kunne meget vel være denne bil.

Belastningstest i bjergene
En Smart har fået en hård medfart dels op ad de kraftige stigninger, men også rundt på den store parkeringsplads vi er naboer til. VW har været her med flere forskellige biltyper, som tog turen op og ned ad bjerget med nedfrosset benzin (-16 grader).

Citroen har med flere personbiler og varevogne forceret stigningerne med fuldt læssede trailere, Land Rover har kørt med to biler, vi har set både lastbiler og personbiler forklædt med zebra striber og Mercedes har kørt med to busser hvoraf den ene indgik i et forsøg med automatgearkassen på de stejle stigninger.

Vores nabo har boet på pladsen i en længere periode, og han har vist mig billeder af mere exotiske testbiler bl.a. McLaren, Bugatti, Bentley m.fl. som han har fotograferet her på stedet.

© bilmagasinet.dk

Alt i alt et interessant sted for en bilinteresseret. Oven i hatten får man godt vejr på en plads, hvor autocamperen kan parkes med strøm, vand og afløb for spildevand uden at det koster en krone og er man heldig med placeringen på pladsen er der også trådsløst netværk uden sikkerhedsaktivering.

Mvh. Kristian Laursen

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...