Sidste chance: Tre biler, du bliver NØDT til at eje, inden det er for sent

Bilverden er i hastig udvikling, og om det så gælder elektrificeringen, eller at vores behov ændrer sig, så betyder det, at vi må vinke farvel til nogle folkekære modeller. Vi har derfor samlet tre biler, som du MÅ eje, inden de bliver ofre for naturens gang.

5. december 2022 af Emil Winter

Amerikansk afsked: Ford Fiesta SCTi Black Edition (129.900 kr.)

Siden 1976 er der blevet solgt mere end 22 millioner eksemplarer af Ford Fiesta på verdensplan. Grundet sine eminente køreegenskaber og overkommelige pris har Fiesta’en vundet utallige priser, ligesom den har været den mest solgte bil i Storbritannien hvert år siden 2009. Alle gode ting har dog en ende, og i Fiesta’ens tilfælde er det ikke spor anderledes, da den udgår af produktion fra næste år.

Fiesta’ens farvel er en glimrende undskyldning for endelig at få erhvervet sig én, og på Biltorvet er der i skrivende stund hundredevis til salg. Tag for eksempel denne Fiesta Black Edition, der er at finde på Biltorvet.

Det fundne eksemplar er en SCTi-udgave, som er en ST-light-udgave af Fiesta’en. Den kommer med en kraftigere, turbodrevet motor og en række kosmetiske detaljer fra ST-udgaven som skørter, indfarvet kofanger og en heftig hækspoiler. 

Da Ford Fiesta Black Edition kom til verden var målet at skabe en minibil, der var sjov at køre såvel som økonomisk. Således har Fiesta Black Edition en accelleration fra 0-100 km/t på 9 sekunder, en topfart på 201 km/t, og da den først blev skabt havde den en større litereffekt end en Bugatti Veyron - men den kan også køre 22 km/l

Bilen har seks år på bagen og har blot gået 93.000km. Der er flere til salg, der for længst har passeret 300.000 km, hvilket er et vidnesbyrd om, at netop denne Fiesta næppe har sine bedste dage bag sig. For 129.900 får du en arrig lille sag med 140 hk, 17’’ alufælge, og en årlig ejerafgift på kun 680 kr.

Har du mod på at prøve en Fiesta, inden det er for sent, kan den findes på Biltorvet.dk.

Ford Fiesta SCTi Black Edition
Ford Fiesta:

Den lille amerikaner vender formentligt aldrig tilbage, så hvorfor ikke gå ud med et brag?

Tyskeren takker af: Opel Insignia Sports Tourer OPC (289.900 kr.)

I en årrække har Opel Insignia været blandt de mest succesfulde i firmabilssegmentet. Tiden er dog inde til, at den tyske firmaflyder takker af, og viger pladsen til lillebroren Astra. Den melding kom allerede tidligere på året, men vi mener alligevel, den fortjener en plads på denne liste. 

Vi har derfor gransket Biltorvet tyndt og har fundet et oplagt eksemplar til dig, der vil nå at eje en vanvittigt sporty stationcar, inden det er for sent. Nemlig en Opel Insigna OPC Sports Tourer. Når du læser OPC, skal du med det samme forberede dig på en Opel udover det sædvanlige. For det er lige netop, hvad bilen er!

OPC står for "Opel Performance Center" og er Opel's pendant til Mercedes' AMG-afdeling. Denne Insignia har været en tur forbi OPC's ingeniører, hvilket betyder, at du i stedet for en almindelig stationcar får en 325-hestes, tysk slæde, der når 100 km/t på 6,2 sekunder og har en topfart på 250 km/t. 

Bilen præsterer ikke blot abnorme tal for en Opel, den ser også svimlende godt ud. 20" alufælge, sportssæder og firehjulstræk er blot en brøkdel af pakken, der skaber en helstøbt oplevelse af, at Insignia OPC er et ekstraordinær køretøj.

Sitrer det i fingrene for at få fat i denne svedige sports tourer, kan den anskaffes på Biltorvet.dk.

Opel Insignia OPC Sports Tourer
Opel Insignia:

Forvent ikke en ordinær Opel - denne OPC Insignia er VANVITTIGT fed!

Svenskerne skifter ud: Volvo XC60 (189.900 kr.)

Vores svenske naboer laver nogle af de mest folkekære biler herhjemme, men for nyligt blev det en kendsgerning, at de ville skifte ud i deres modelprogram ved at fjerne samtlige benzin- og dieseldrevne biler. Det betyder, at mulighederne for at eje en dieseldrevet SUV fra Volvo, som denne Volvo XC60 fra 2013, lakker mod enden. 

Siden 2008 har den mellemstørrelses premium-SUV XC60 været en fast del af svenskernes modelprogram, og mellem 1. januar og 31. oktober i år, blev der foretaget mere end 1.000 nye registreringer af Volvo XC60 i Danmark. 

Bilens popularitet er næppe tilfældig. Det fundne eksemplar har 215 hk, der sendes til SUV'ens firehjulstræk. Desuden er bilen spækket med ekstraudstyr, der rummer alt fra fartpilot og indbygget navigationssystem til parkeringssensor og elektrisk bagklap. 

Særligt den elektriske bagklap er nyttig, når man skal have adgang til det rummelige bagagerum på knap 500 liter. Udover at være af rummelig karakter, kan denne Volvo XC60 også bruges til at trække de store læs. Bilen må nemlig trække op til 2.000 kg på krogen. 

Volvo XC60 scorede både 5 stjerne i Euro NCAP 2009 samt i NHTSA, som er den amerikanske sikkerhedstest af biler. 

Kan du lægge nabostriden på hylden, og skal du nå at eje en vaskeægte diesel-volvo, inden det hele hedder Tesla, Polestar eller noget helt tredje, kan du finde dette eksemplar på Biltorvet.dk.

VOLVO XC60
Volvo XC60:

En svensk, dieseldrevet SUV, der er blandt de sidste af sin slags.

Artiklen er produceret i samarbejde med Biltorvet

Det er redaktionen på Bil Magasinet, der har udvalgt bilerne i artiklen. Annoncerne er alle fra Biltorvet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...