Legetøj for de ekstreme nørder: Her er nogle af verdens største Lego-projekter

Det er ikke alle, der nøjes med at drømme om vilde Lego-projekter. Vi har taget et kig på nogle af de fedeste, som blev en realitet.

10. april 2018 af Anders W. Vorup

McLaren 720S er en af de seneste kreationer i lego. Den var for nyligt udstillet i Danmark, da Bella Centeret afholdte den årlige Lego-World. Det tog over 2.000 mandetimer at bygge bilen i Lego. Der er brugt over 280.000 klodser og bilen vejer 1.600 kg. 

Under klodserne er "bilen" bygget op omkring et stålramme. 

“Azores” hedder den orange farve, og den findes åbentbart også hos Lego. 

Ford Explorer

Hvad er det så vi kigger på her? Jo, det er en Lego-udgave af en Ford Explorer i oprindelig størrelse. Det havde selvfølgelig været lidt sejere, hvis det havde været en Mustang eller Ford GT, men eftersom modellen har været udstillet hos familiedestinationen Legoland i Florida, giver det mere mening.

Ford ville gerne have en realistisk Lego-model af Explorer’en, og det skal vi lige love for, at Ford fik. Der skulle 2500 timer, 22 medarbejdere og 382.858 Lego-brikker til at bygge den detaljerede modelbil. Den store model vejede hele 1200 kg, som er over halvdelen af den oprindelige Explorer’s vægt. Meget imponerende, hvis du tager vægten på en Lego-brik i betragtning.

Modelbilen var udstillet i Legoland Floria i 2012.

Ford Explorer
Ford Explorer © Legoland Floria

Ferrari Formel 1 2011

Lego og Ferrari slog hovederne sammen og lavede i 2013 den første 1:1 Formel1 i Lego. Den blev præsenteret ved første Grand Prix i Melbourne samme år. Og ja, den er næsten alt, hvad du nogensinde har drømt om.

Fernando Alonso og Felipe Massa – begge kørere for Ferrari på daværende tidspunkt – var hovedpersoner ved præsentationen. Projektet tog flere måneder, og er samlet af Ferrari’s eget F1 team. Den er udstyret med rigtige Pirelli dæk, et cockpit, hvor der er plads til en kører, et replika af det rigtige F1-rat, og så vejer bilen 700 kg, hvilket er mere end den originale Formel1 bil. 

Ferrari Formel 1
Ferrari Formel 1 © YouTube/Shell

Ford Mustang 1964

Her er den så. En 4,5 meter lang og 2 meter bred Lego-model af en Ford Mustang fra 1964. Modellen vejer hele 776 kg og er bygget af en erfaren herre fra sektionen Master Builders hos Lego Systems.

Under de 194.900 Lego-klodser finder du højtalere, der både kan afgive lyd som et bilhorn samt den brølende lyd fra V8’eren. Selv for- og baglygterne virker, men så stoppe legen også her, for den kan desværre ikke køre.

Den gennemførte Lego-Mustang står foran Legoland i Florida.

Ford Mustang 1964
Ford Mustang 1964 © Legoland Florida

Hot Rod

Steve Sammartino og Raul Oaida har konstrueret en fuldt funktionel Lego-Hot Rod. Jep, den kan køre – og ovenikøbet på noget så “grønt” som luft. Ser du bort fra få bærende elementer er alt bygget af intet mindre end 500.000 Lego-klodser – også den luft-drevne motor.

Lego-bilen har indtil videre haft en topfart på 32 km/t. De to entusiaster turde ikke presse den mere, da de var bange for en eksplosion af de mange klodser.

Projektet blev finansieret gennem Twitter, hvor Sammartino havde efterspurgt investorer. En Lego-Hot Rod var tydeligvis et populært projekt, og i løbe af kort tid havde Sammartino samlet 20 friske investorer, og drengedrømmen blev en realitet. 

LEGO Hot Rod
LEGO Hot Rod © Super Awesome Micro Projects

Land Rover Discovery præsentation

Ved Paris Motor Show i år skrev Land Rover sig direkte ind i historiebøgerne, da de præsenterede den nye Discovery. 

En del af præsentationen foregik i et Lego-univers, hvor den største replika af Tower Bridge var skabt. Hele 5.805.846 Lego-klodser måtte i brug, da det engelsk ikon skulle genskabes. Derfor skrev Land Rover sig ind i Guiness World Records. 

Udover den store Lego-skulptur, kan du herunder også se Bear Grylls hoppe ud fra en helikopter.

Se det hele herunder.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.