Kom rullende i en Limo-jet til din næste gallafest

Det er vist aldrig set før! Var det noget med en næsten 13 meter lang limousine, som er bygget af et gammelt jetfly?

28. august 2018 af Mathias Brandt

Det er efterhånden en kendt disciplin at tage en SUV eller sportsvogn og forlænge den, så det bliver til en limousine. Men det er godt nok første gang, vi har set nogen tage et jetfly og bygge det om til en limousine, der er lovlig på vejen. Det er ikke desto mindre det, som er sket her.

Projektet er skabt af tre bindegale gutter, Dan Harris, Frank DeAngelo og Michael Kashevatsky. Det var oprindelig Dan, der fik idéen til projektet, og Frank og Michael der sørgede for, at det blev gjort til virkelighed. 

Ved første øjekast ligner det bare et lille privatfly, men det står hurtigt klart, at vingerne er kappet af. I stedet har den fået monteret fire hjul og blevet gjort 100 pct. gadelovlig. Ifølge Motor1.com har projektet taget 12 år. Alene motorhjelmen i glasfiber har taget ni måneder at færdiggøre. Derudover har det selvsagt været en meget omfattende process at få bygget affjedring, drivlinje og styretøj. 

Det har hele tiden været vigtigt for folkene bag at beholde fly-udtrykket så intakt som muligt. Men indvendigt er de gået efter den klassiske limo-stil med lang sæderække og festligt lys.

Det er kun plads til en chauffør ude i snuden. Her kan man sidde og overskue den store bil takket være flere skærme, der er koblet til kameraer rundt om bilen.

Motoren er en GM Vortec V8-motor. Den er på inden måde i stand til at få limo’en til at lette, men har rigeligt med kræfter til at sende den store limo ud over stepperne. Den har også en del at slæbe på, for den vejer næsten 5,5 ton, er 12,8 meter lang og med haleroret måler den 3,5 meter i højden. For at få proportionerne til at passe nogenlunde sammen, er bilen blevet udstyret med 28” store hjul.

Bilen havde premiere i sidste uge, og nu leder folkene bag efter sponsorer, så de kan tage bilen med til en række events. Historien melder ikke noget om, hvorvidt de har tænkt sig at køre rigtig limousinekørsel i bilen. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...