Kør ind i 2023 med et BRAG: Tre biler, der med garanti giver dig et smil på læben - uden at ruinere dig!

Nytårets sidste raketter er fyret af, og nu omslutter januars grå og våde vejr os. Så hvis der er langt til næste lyspunkt i kalenderen, så kan en af de her tre prisvenlige humørbomber gøre hver køretur til en fest

2. januar 2023 af Jakob Illerup

Ægte italiensk sommerdrøm - Fiat 124 Spider - (165.000 kr.)

Det kan godt være, at januar ikke indbyder til vind i håret, men hvis solen skulle titte frem fra skyerne, så er det mere end fristende at smide kalechen ned på denne ikoniske italiener. Om ikke andet, så er du i hvert fald klar til sommer og sol. 

Den er tegnet af det legendariske italienske design Pininfarina, og denne er en helt specielt jubilæums udgave, der kun er bygget i 2.000 eksemplarer. Så du kan være helt sikker på, at andre på villavejen - eller måske endda i hele byen - ikke har en magen til.

Fiat 124 Spider blev første gang sendt på gaden tilbage i 1966 med blot 89 hestekræfter. Denne Spider er fra 1981, hvilket vil sige, at den har fået en 1,4 liters TwinAir motor med turbo, der giver den 140 hk. Det lyder måske ikke af meget, men det sender den fra 0-100 km/t på bare 7,5 sekunder. Det er efter nutidens standard stadig pænt, og det vil uden tvivl føles mere dramatisk end i langt de fleste moderne biler.

I kabinen kan man synke ned i sorte lædersæder, mens man har hænderne på rattet og gearknoppen, der begge er lavet af træ, ligesom instrumenthuset. Der er i princippet to bagsæder, men de er umiddelbart mere egnet til weekendtasker end børn. 

Har fået appetit på denne smukke Fiat, så kan den findes på Biltorvet.dk

Fiat 124 Spider er et italiensk designikon til spotpris

Samurai forklædt som familiebil - Mazda RX-8 (139.000 kr.)

Vil du have det bedste fra begge verdener? Altså en sporty bil, og dine børn med på bagsædet, så kunne en Mazda RX-8 være den helt rigtige bil for dig. Her får du essensen af en sportsvogn fra Mazda, nemlig deres verdensberømte Wankel-motor. Samtidig med, at du uden problemer har plads til to børn på bagsædet. Den har nemlig såkaldte selvmordsdøre ind til bagsædet, som på trods af det voldsomme navn, blot betyder, at de er hængslet bag til.

Den lille 1,3 liters wankel-motoren yder 192 HK, og sender den japanske familieracer fra 0-100 km/t på 7,2 sekunder gennem den manuelle gearkasse med fem trin. Og så rammer den først begrænseren ved 9000 omdrejninger. 

Jeremy Clarkson fra Top Gear stemplede motoren som “smooth” samtidig med at han udbrød, at den laver en dejlig lyd. Han mente også, at bilen har den helt rigtige opbygning med motoren foran og baghjulstræk hvilket gør. at den er let at have det sjovt i. På samme tid er den komfortabel, når man bare skal cruise fra a til b.

Alt dette for bare 139.000 kr.? Det lyder næsten for godt til at være sandt. Det er det som sådan ikke, men det er vigtigt at være opmærksom på, at på trods af den lille motor, så er det ikke en grøn bil. Den går kun 9,3 km/l, og den årlige ejerafgift er på 8.280 kr. Men den er jo heldigvis så billig i første omgang, at det kan tænkes ind i budgettet.

Mazda RX-8 er det bedste fra begge verdner. Sportsvognsfornemmelse og plads til familien

Lille charmetrold med store off road-evner - Suzuki Jimny (299.900 kr.)

Hvis du er mere til eventyr væk fra asfalterede veje, så er Suzuki Jimny et godt bud på et offroad-monster til en kriseramt pengepung. Du får ikke Land Rovers oceaner af plads, men til gengæld får du en bil, der kan begå sig både på vejen og i terænnet. 

Den har nemlig store, fede dæk lavet til offroad og firehjulstræk. Samtidig får du lidt af den luksus, man forventer af en moderne bil, som adaptiv fartpilot og Apple CarPlay. 

Suzuki Jimny blev første gang lanceret i 1970, hvor den blev Suzuki's første globale succes. Derfor har Suzuki beholdt navnet i lige siden. 

Dette nyeste skud på stammen blev første gang sendt på gaden i 2018. Den tog verden med storm, og det er ikke svært at se hvorfor - bare se på den! Samtidig med, at den rent faktisk kan klare det hele i skoven - i modsætning til mange nye designer-SUV’er.

Selvom den kan cruise over langt de fleste forhindringer, så er den stadigvæk en fornuftig dreng under motorhjelmen. Her ligger der en 1,5 liters benzinmotor med 102 HK. Det gør, at den kører hæderlige 16,2 km/l.

Så skal du på eventyr i en Jimny, så er dette eksemplar til salg på Biltorvet.dk

Suzuki Jimny er en ægte offroader i en lille pakke

Artiklen er produceret i samarbejde med Biltorvet.dk

Det er redaktionen på Bil Magasinet, der har udvalgt bilerne i artiklen. Annoncerne er alle fra Biltorvet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...