Copenhagen Historic Grand Prix: Gamle biler og store navne

I denne weekend kommer Copenhagen Historic Grand Prix til at løbe af stablen - og der er hverken sparet på lækre biler eller store navne i feltet.

29. juli 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

I morgen lørdag d. 30 juli starter Copenhagen Historic Grand Prix 2016. Her vil en lang række prominente folk fra motorsportscenen deltage. 

Her i blandt ambassadør for Copenhagen Historic Grand Prix, Tom Kristensen, Race for Riget-ambassadør Jan Magnussen, fhv. Præsident for Dansk Automobil Sports Union C.C. Hansen, samt flere af de professionelle danske og internationale racerprofiler.

På Rådhuspladsen stod gamle og nye biler udstillet side om side - til stor fornøjelse for de fremmødte
På Rådhuspladsen stod gamle og nye biler udstillet side om side - til stor fornøjelse for de fremmødte
Racerkørerne, der var repræsenteret ved velkomstmødet. Jan Magnussen og Tom Kristensen i en uvant position - helt i knæ.
Racerkørerne, der var repræsenteret ved velkomstmødet. Jan Magnussen og Tom Kristensen i en uvant position - helt i knæ.

Højdepunktet er naturligvis de mange biler, der vil blive udstillet og kørt i i forbindelse med arrangementet. De gamle biler kommer til at blive vist flot frem til de forskellige løb i løbet af lørdag og søndag.

Den største attraktion må nok siges at være Royal Pro AM-løbet, hvor en amatør får mulighed for at køre et løb med en professionel, hvor de skal skiftes til at køre bilen. 

De sidste par år har Tom Kristensen for eksempel kørt med protektor H.K.H. Prins Joachim, men i år bliver det med en anden makker, hans bor, da prinsen er draget mod OL i Rio.

Danish Touringcar Championship, DTC, kører desuden ét af deres mange årlige løb i forbindelse med det to-dages arrangement – og her vil det altså være nye biler, der får trykket speederen i bund.

Til velkomst-arrangementet på Københavns Rådhus gav spradebasse og motor-hoved, Mads Christensen, den som konferencier. 

Arrangementet plejer at være lidt stift i kanterne grundet den kongelige deltage fra Prins Joachim - men da han ikke kunne deltage i år, valgte Mads Christensen at udnytte muligheden for at kunne rende rundt uden slips og sko på på Rådhuset. 

Man kan læse mere om arrangementet og de ting man kan opleve i løbet af dagene, ved at besøge Copenhagen Historic Grand Prix. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...