Honda Accord
Honda Accord© Bil Magasinet

Årets Brugtbil 2012: Kandidaterne

Danskerne elsker brugte biler, og om kort tid får de en række eksperters bud på det bedste køb lige nu

29. februar 2012 af Bil Magasinet

Modeller fra BMW, Ford, Honda, Skoda, Suzuki og Toyota kæmper om at blive kåret som det bedste køb på brugtbilmarkedet lige nu. Seks biler har kvalifceret sig til finalerunden i Årets Brugtbil, hvor eksperter fra blandt andre FDM, Applus Bilsyn og en række medier såsom BilBasen, Bil Magasinet, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet i øjeblikket vurderer bilernes kvaliteter.

De seks finalister:

* BMW 3-serien årg. 2007
* Ford Mondeo årg. 2008
* Honda Accord årg. 2009
* Suzuki Swift årg. 2007
* Skoda Fabia årg. 2008
* Toyota Avensis årg. 2007

Årsagen til, at årgangen spiller en rolle i kåringen ligger i, at en bilmodel bliver forbedret gennem årene, og derfor kan der være stor forskel på en model, når den lige er præsenteret, og når den er fire-fem år gammel. Typisk bliver modellen også faceliftet, hvor der sker forbedringer af den.

 Kigger på kvalitet og totaløkonomi
Juryen kigger især på bilernes kvaliteter som brugte biler, og har fokus på om de er gode brugtbilkøb ud fra den tekniske kvalitet, ligesom totaløkonomien ved et køb bliver taget med i betragtningen.

"Brugtbilmarkedet er hele tiden i forandring, og Årets Brugtbil er nemt som en reference for forbrugerne til, hvad der virkelig er et godt køb. Derfor er der flere faktorer som spiller ind i vurderingerne af de enkelte biler," siger journalist Jan Lang, der repræsenterer BilBasen i kåringen af Årets Brugtbil.

Bil Magasinet deltager i juryen med chefredaktør Mikkel Thomsager og redaktionschef Steen Bachmann.

Finalerunden løber frem til d. 20 marts, hvor vinderen bliver offentliggjort.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...