gamle biler fundet i lade

26 gamle biler fundet i lade på Sydsjælland

Campen bortauktionerer ladefund fra Boeslunden den 3. november

16. oktober 2015 af Mikkel Thomsager

En nu afdød bilsamler fra Boeslunde på Sydsjælland har gennem 25 år stuvet 26 veteranbiler ind på sit landsted. Drømmen var efter sigende på et tidspunkt at etablere et bilmuseum, men – som det ofte sker – smuttede årtierne, og drømmen nåede ikke at blive gennemført. Nu ca. 30 år senere blev ladeporten åbnet, og i forbindelse med samlerens død skal samlingen realiseres.

gamle biler fundet i lade

Rundt omkring på ejendommen og bag utallige porte stod 26 biler 1920’erne, 1930’erne, 1940’erne og et par stykker fra begyndelsen af 1950’erne – indhyllet i spindelvæv og alt mulig andet.

Blandt de 26 biler er der adskillige Ford A og T-modeller i forskellig versioner, og samleren synes at have haft en forkærlighed for Ford, for der er andre Ford-modeller i samlingen, som dog også omfatter andre, nyere bilmodeller.

gamle biler fundet i lade

Ejeren købte landstedet først i 80'erne og fyldte det løbende med biler, hvoraf nogle var i hans ejerskab, allerede da han overtog ejendommen. Angiveligt har han istandsst nogle af bilerne sammen med en mekaniker, her iblandt den mest sjældne Ford T. Men for 15 år siden stoppede arbejdet, døren til den sidste klassiker blev lukket, og siden har bilerne ikke været rørt, hvilket man godt tør tro på, når man ser bilernes stand og placering på landstedet ved Boeslunde.

gamle biler fundet i lade

De fleste biler er forholdsvis almindelige, men enkelte skiller sig ud. Det gælder en speciel Ford T og en Renault Celtaquatre årgang 1934-35, som kun er fremstillet i 44.000 eksemplarer.

Den franske bil stod desværre ikke inde i laderne, men udendørs, bag bygningen under en presenning, hvilket standen bærer præg af. Karosserimæssigt lider den, men den er komplet med chassis med motor, gearkasse, rat-søjle og instrumentbord.

gamle biler fundet i lade

Auktionen finder sted den 3. november hos Campen Auktioner i Randers. Inden auktionen bliver der mulighed for at kigge nærmere på den specielle Ford-T ved Fredericia Bilmesse den kommende weekenden den 17. og 18. oktober.

gamle biler fundet i lade

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...