Kom til Auto Show i Odense denne weekend

Masser af superbiler, monstertrucks og rallybiler. Sådan lyder en del af opskriften på Auto Show Denmark, der for tredje år i træk afholdes i weekenden i Odense Congress Center

15. august 2019 af Bil Magasinet


Et bilshow af international karakter. Sådan beskrives fremtiden, når to af Bil Magasinets gamle Vmax-kollegaer, Martin Poorhamidi og Kasper Erling taler om Auto Show Denmark. Et show, som de to arrangører nu for tredje år i træk afholder i Odense Congress Center. Men på trods af kun få år på bagen er det fynske event allerede ved at vokse sig stort, og der forventes over 20.000 gæster i år.

- Intet mindre end 17 bilmærker er officielt repræsenteret fra bilimportører og forhandlere til årets Auto Show. De står klar til at vise de nyeste modeller og funktioner frem til de mange gæster. Det er helt fantastisk at mærke så stor en opbakning fra branchen, og derfor er vi ikke i tvivl om, at showet bliver endnu større i fremtiden, fortæller Martin Poorhamidi.

Det er dog langt fra kun standardbiler, som de store haller i Odense byder på den 17. og 18. august. Flere prominente navne har meldt deres ankomst. Blandt andre Lamborghini med den nye Huracán EVO, Toyota med den nye Supra, Sportscar Event med en stor flok superbiler og meget, meget mere.

Spændende gæster fra udlandet

- Der kommer også en del spændende biler fra udlandet. Blandt andet Mercedes-tuneren RENNtech, som har sat flere rekorder med deres vilde biler på Nürburgring. De tager en Mercedes-AMG GT R R760 og familiebilen over dem alle, en E63 R820, med på deres stand. Og ja, tallene betyder antallet af hestekræfter, så det er toppen af tyske feinschmeckere, der kommer til Danmark denne weekend, forklarer Kasper Erling.

En anden meget speciel Auto Show-gæst fra Tyskland er Don Octane. Og hvis du ikke er VW-nørd, kender du måske ikke navnet. Men bag det spøjse alias gemmer der sig en gut ved navn Ben, som har bygget intet mindre end verdens hurtigste VW Polo. 

Den lille bil har fået så meget seriøs tuning under hjelmen, at den i dag har omkring 1.400 hestekræfter og en faldskærm på bagsmækken. Søg på Don Octane på Youtube og gør dig klar til at tabe kæben.

Motor Mille er også klar

Til de mindste i familien er der også tænkt på masser af underholdning, så Auto Show har hyret selveste Motor Mille, som de fleste nok kender fra Ramasjang. Hun laver stort show på den nybyggede underholdnings-scene i en af hallerne om søndagen. 

Bagefter kan ungerne få en tur i en monstertruck, som der møder hele to af op til showet. Den ene er en ægte monstertruck med over 500 hk og af nyere dato – den kan man ikke sidde i, men en ældre truck med lidt færre heste – stadig med gigantisk hjul – kan publikum købe en tur på ladet af. Her er monteret racersæder til formålet.

Race-arena udenfor hallen

Noget af det helt særlige ved Auto Show er, at der bygges en stor race-arena op udenfor hallerne. Med store betonafskærmninger og hegn, som du kender det fra eksempelvis CHGP, er der styr på sikkerheden. Der er også opsat store, gratis tribuner til publikum, så alle kan se noget.

Inde i race-arenaen vil der syv gange i løbet af weekenden blive afholdt actionfyldte køreshows, hvor rallybiler, TCR-biler, små formelbiler, karts og driftbiler vil give den gas til stor glæde for publikum. Blandt andet Finske Black Smoke Racing, som er blevet kendt for at køre diesel-drifting, hvor både sort og hvid røg vælter bagom bilen.

Norge er også repræsenteret med et par unikke racere. Blandt andet en Audi RS4 med 1.300 hk og firehjulstræk, som mange kalder den norske røgmaskine, fordi den producerer dobbelt så meget røg som en baghjultrækker, da alle fire hjul flås i stykker på én gang.

Kom selv bag "rattet" 

Det kan også anbefales at prøve de fire professionelle simulatorer, som Dream Concept kommer med på deres stand. Det er ægte drenge-underholdning for enhver med benzin i blodet. Dream Concept medbringer også to stk. Audi RS3 TCR-biler og en Lamborghini Huracán Super Trofeo-racerbil.

Auto Show Denmark afholdes den 17. og 18. august 2019 i Odense Congress Center. Læs mere og find billetter på www.auto-show.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...