Video: straffer kriminelle ved at knuse deres biler

Den i forvejen kontante filippinske præsident, Rodrigo Duterte, har knust op mod 30 biler for at sende et signal til deres kriminelle ejere.

8. februar 2018 af Frederik T. Frey

Indrømmet, der er ikke tale om en uerstattelig bilskat, der i videoen herunder bliver knust af en bulldozer – men alt er relativt, og i Filippinerne er en BMW Z4, En Corvette C3 og en halvgammel Mercedes S-klasse muligvis toppen af kransekagen, når det kommer til biler.

Uanset er op mod 30 biler netop blevet knust ved flere opstillede "forestillinger" i både hovedstaden Manila og byerne Davao og Cebu.

Skat, told eller narko

Ifølge flere medier er den officielle forklaring, at bilerne er ulovligt importeret eller smuglet ind i landet – og at der derfor ikke er betalt lovpligtige skatter, afgifter og told af dem. En Jaguar med britiske nummerplader kan da også spottes i videoen, selv om det i sig selv ikke bekræfter noget. Det er dog også højst sandsynligt, at knusningen af bilerne har den dobbelt funktion, at den også sender et signal til de narkobaroner, der højst sandsynligt skulle køre rundt i bilerne.

Den filippinske præsident, Rodrigo Duterte, har længe ført en hård linje overfor netop narkomiljøet – og hvis man ved at knuse nogle biler uden lovpligtige skatter, afgifter og told også kan ramme de potentielle ejermænd, slås der to fluer med ét smæk.

Knuste biler filippinerne donald trump duterte 2018

Den filippinske præsident, Rodrigo Duterte, her i møde med den amerikanske præsident, Donald Trump.

Stort problem med smugling

Ifølge tal fra den filippinske regering blev der sidste år af myndighederne beslaglagt smuglervarer svarende til en værdi på svimlende 866 mio. dollars – det er over 5,2 mia. danske kroner.

i 2017 udgjorde indsmuglede biler en part på omkring 18 mio. kr. af den samlede sum.

Måske er du interesseret i...