Nu gør Rimac os klogere på Richard Hammonds heftige ulykke

Fra bilen forlader skrænten, til den ligger udbrændt på skråningen, har vi ikke tidligere vidst, hvad der er sket. Her får du Rimac-ejerens beskrivelse af forløbet.

20. juni 2017 af Anders W. Vorup


Et schweizisk bjergløb fik for nylig en dramatisk afslutning, da ”The Grand Tour”-værten Richard Hammond kørte galt med høj fart og fløj ud over en skrænt.

Ulykken skete i den eldrevne Rimac Concept_One, hvor Richard Hammond mistede kontrollen over de 1206 hestekræfter og skred direkte udover kanten. Heldigvis for den karismatiske TV-vært slap han med et ødelagt knæ og kunne kort efter sende en hilsen til sin familie og fans fra sygesengen på hospitalet.

Producerne bag ”The Grand Tour” har efter ulykken forklaret, at Hammond var ved bevidsthed, og at han havde formået på egen hånd at klatre ud af bilen, inden den gik i brand.

Hvad der ikke har været fortalt – indtil nu – er, hvad der skete med Hammond og Concept_One under uheldet, for den video, der har floreret, viser ikke, hvad der sker, efter bilen forlader asfalten. Men nu kaster ejeren af det kroatiske elbilmærker, Mate Rimac, lys over ulykken på de sociale medier.

Flyvetur efter asfalten

Rimac fortæller ifølge Vidiauto, at Concept_One fløj og trillede i omegnen af 300 meter, før den landede på taget og udbrændte – vel at mærke efter at have tilbagelagt knap 100 højdemeter. Med andre ord, har det altså været noget af en flyvetur, som Hammond og den elektriske superbil har været udsat for.

Spekulationerne om sikkerheden – eller mangel på samme – i en Concept_One var det, der fik mærkets ejer og direktør på banen. At Richard Hammond efter den voldsomme ulykke faktisk var i stand til selv at forlade bilen er ifølge Mate Rimac netop et bevis på det høje sikkerhedsniveau.

- Pulveriseret? Kørte 66km/t? Bilen fløj 300 meter horisontalt og rullede 100 meter ned. Efter den første flyvetur ramte bilen en asfaltvej og brød i brand. Jeg er ikke i stand til at sige, hvilken hastighed han kørte med, men jeg kan ikke fatte det nonsens, der er blevet skrevet af folk, der enten ikke fatter en meter, er blinde eller bare decideret ondskabsfulde.

"Jeg troede, han var død"

Da Rimac ikke har kunne fastslå farten på Concept_One, har Jeremy Clarkson givet sit bud på sin egen DriveTribe blog. Han gætter på en fart omkring 200 km/t, og han skriver også, at han oprigtigt troede, Richard Hammond var død.

Taget de voldsomme omstændigheder i betragtning, er det da også nærmest et mirakel, at Hammond ikke er kommet mere til skade. Og mon ikke, at det samtidig har noget med sikkerheden på den elektriske superbil?

Se videoen fra ulykken herunder.

Måske er du interesseret i...