© VÄTH

Mercedes-stationcar giver Porsche 911 GT2 RS kamp til stregen

Tuneren VÄTH bygger en stationcar, der kan køre lige op med verdens hurtigste Porsche

15. november 2017 af Jesper Kruuse-Jensen
Stationcar med 700 hk
Stationcar med 700 hk

Af de forskellige AMG-modeller fra Mercedes har Mercedes-AMG C63 S i den grad vundet Bil Magasinets hjerte. Mercedes-AMG C63 S føles aldeles kompromisløs og giver fuld smæk for skillingen med den fantastiske biturbo-V8 på fire liter.

Den forholdsvis ukendte tuner “Väth” har haft fingrene i en C63 S stationcar og skruet op for knapperne på flere områder. Vigtigst er effekten, som ved hjælp af en anden motorstyring og opgraderede turboer nu yder 700 hk i stedet for de 510 hk den har standard. Samme antal som i Porsche 911 GT 2 RS. En ny oliekøler til motoren og gearkassen har også været medvirkende til den forøgede effekt.

338 km/t på toppen
338 km/t på toppen

De mange kræfter sender baghjulene på overarbejde, men har alligevel formået at kappe 0,8 sek af accelerationen fra 0-100 km/t, så den nu lyder på bare 3,3 sek.

De fleste biler fra Mercedes AMG har begrænsning af topfarten på 250 km/t med mindre man køber AMG´s Driver Package”, hvilket øger den maksimale tophastighed til 288 km/t. 

Synes man stadig, at det er i underkanten, kan man anskaffe sig en Väth AMG, hvor nålen først stopper ved 338 km/t, hvilket er seriøst hurtigt for en hvilken som helst bil, men især for en familiebil som denne. 

Ligeså hurtigt som de øvrige trafikanter forsvinder i bakspejlet, kunne man frygte at prisen også stak helt af, men det er ikke tilfældet. De ekstra 190 hk i Väth-version kan tilkøbes for ca. 95.000 kr, hvilket lyder yderst rimeligt. Så burde der også samtidigt være råd til det specielle udstødningssystem til en værdi af godt 25.000 kr.

En opgradering af undervognen, så den kan sænkes med henholdsvis 20 og 40 mm fås for ca. 5.000 kr. og bremserne kan ligeledes få en tur for omkring 6.600 kr. Udvendigt ekstraudstyr som en kulfiberpakke koster små 15.000 kr. og inkluderer bl.a. en mere aerodynamisk frontspoiler og en bagdiffuser i kulfiber. 

Sidst på listen over ekstraudstyr er 20” alu-fælge som der skal kastes godt 22.000 kr. efter, men vi skal selvfølgelig heller ikke glemme det opgraderede speedometer, som nu går til 360 km/t. Prisen for dette lyder dog på afsindige 15.000 kr, så har man ikke planer om topfartstest på autobahn, kan det nok undværes.

Samme antal hk og samme topfart som en Porsche 911 GT2 RS, men i Väth AMG´en kan du også smide din hund og et par unger I. Det lyder ikke helt tosset vel?

Priserne er rimelige
Priserne er rimelige

Måske er du interesseret i...