2012 Subaru Impreza sedan
2012 Subaru Impreza sedan © Subaru

Første billede: 2012 Subaru Impreza

Den nye generation kommer til Danmark i efteråret 2011

7. april 2011 af Steen Bachmann

Knapt fem måneder efter visningen af Impreza koncept i Los Angeles er det nu tid til at afdække den helt nye Impreza. Verdenspremieren sker på New York International Auto Show den 20. april.

Impreza bliver den første til at vise Subarus nye formsprog. Den nyudviklede model vil blive vist som 4-dørs sedan og 5-dørs hatchback og Subaru skriver, at den vil være markedets mest sparsommelige benzinbil med firehjulstræk - det vil vi nu se, før vi tror det.

Den nye Subaru Impreza er planlagt til at blive lanceret i Danmark i løbet af andet halvår af 2011 som 5-dørs hatchback. Det eneste officielle billede, som vi viser øverst i artiklen, er den 4-dørs sedan, der ikke kommer til Danmark.

Subaru Impreza Concept
Den nuværende Impreza fra 2008 kører formidabelt og bærer et tydeligt slægtskab til Subarus rallybiler, men den har haft svært ved at slå sig fast som andet end en nichebil. Ved premieren skrev en Bil Magasinet-journalist, at den ligner en gris (og ikke en særlig pæn gris), men nu sker der ting og sager med mærkets design.

Den nye Impreza ligner ikke forgængeren og designet synes skabt fra et blankt stykke papir. Konceptbilen her blev vist første gang på Los Angeles Motor Show sidst i 2010, og fik europæisk premiere i Genève 1. marts 2011.

Subaru Impreza Concept
Subaru Impreza Concept © bilmagasinet.dk

Impreza Concept er en 4-dørs sedan med rammeløse ruder, altså dét, bilfabrikanterne kalder en 4-dørs coupé (som Mercedes-Benz CLS og VW Passat CC).

Skarpe linjer i kølerhjelm, luftindtag i fronten, tågeforlygter, sidespejle, LED-baglygter og skørter skal give et markant look, mens fælgene er 19" alu med 10 eger i et design, der skal signalere power.

Subaru Impreza Concept
Subaru Impreza Concept © bilmagasinet.dk

I kabinen betjenes bil, navigation og underholdning via en stor trykfølsom skærm. Instrumentbordet er i piano black, mens de fire stole er betrukket med læder med dobbelte, blå syninger.

Motoren er seneste generation af Subarus egen 2-liters boxer, og transmissionen er trinløs variabel Lineartronic (CVT-gear), der trækker på alle fire hjul.

Subaru Impreza Concept
Subaru Impreza Concept © bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...