2017 Alfa Romeo Stelvio 2,0T Q4 aut.
2017 Alfa Romeo Stelvio 2,0T Q4 aut.© S. Bachmann

Forhandlere går nye veje: Prøvekør en bil fra din egen indkørsel

Når kunderne ikke kommer til forhandlerne, må forhandlerne komme til kunderne. Derfor kan du nu bestille en videopræsentation eller få en prøvetur fra din egen indkørsel

6. april 2020 af Steen Bachmann

Ny- og brugtvognsforhandlerne forventer langt færre kunder i butikkerne i påskedagene end normalt, så hvordan kan omsætningen holdes i live? Det kan den blandt andet ved at komme til kunderne. 

En af de største jyske forhandlere af nyere brugte biler er Lindholm Biler med afdelinger i Viborg, Aarhus og Fredericia og med mere end 3.000 solgte biler om året. 

Her har man udviklet tre nye tiltag på kort tid: Man kan komme og se på en bil uden for normal åbningstid, man kan få besøg af en sælger og prøvekøre en bil hjemmefra, og man kan chatte med en medarbejder syv dage om ugen kl. 8-22.

For maksimalt at have ti kunder i butikken af gangen, er der indgået aftale med Kelds Pølser om at stille en pølsevogn op foran butikkerne, så eventuel ventetid kan bruges på noget fornuftigt.

Sælgeren kører ud til kunden med bilen

“Vi kunne nu godt have flere kunder herinde af gangen, for vi har 3300 kvadratmeter, men nu gør vi sådan her foreløbig,” fortæller indehaver Henrik Bollerslev, der åbner butikken på et hvilket som helst tidspunkt i døgnet for en kunde.

“Vores sælgere har været ude flere gange ved kunder, der måske er lidt nervøse for at komme herind på grund af coronakrisen. Så kører vi derud med sprit og handsker, og det er gået rigtigt fint med at lade kunderne prøvekøre en bil hjemmefra,” siger han.

2017 Alfa Romeo Stelvio 2,0T Q4 aut.
2017 Alfa Romeo Stelvio 2,0T Q4 aut.© S. Bachmann

Det er muligt at bestille en videofremvisning af en bestemt bil, men særligt en ny chatfunktion med en levende medarbejder i den anden ende har givet respons fra kunderne.

“Vi er jo i en branche, hvor vi er vant til pludselige ændringer. Det skal man være for at handle med biler. Vi er langt bedre forberedte på en krise i dag, end vi var i 2008, og vores salg er heller ikke dykket så meget som dengang. Vi skal nok komme igennem det her, uden forretningen styrtbløder,” siger Henrik Bollerslev.

Bestil video af en bestemt bil

Sand Jensen Automobiler med base i Silkeborg og en afdeling i Flensburg har anvendt video som markedsføring i årevis, men det er noget nyt, at man kan bestille en videofremvisning af en specifik bil med særlige detaljer i fokus.

“Den aktuelle situation har betydet en opbremsning i bilsalget og naturligt nok forårsaget færre besøgende i forretningen. Derfor er videofremvisninger blandt vores vigtigste værktøjer lige nu, og vi kan mærke på responsen, at de er blevet fantastisk godt modtaget,” siger salgsdirektør René Sand-Jensen.

Sand Jensen Automobiler
Sand Jensen Automobiler

“Filmene afspilles i mange tilfælde 15-20 gange, hvilket indikerer at modtageren inddrager familie, kollegaer eller lignende netværk omkring sit bilkøb. Derfor arbejder vi på at iværksætte flere lignende digitale løsninger – for eksempel at kunne gennemgå leasingkontrakten med kunden via en delt skærm”, siger han.

Hos Sand Jensen Automobiler i Silkeborg laver de individuelle videoer af bestemt salgsbiler, hvor du for eksempel kan få demonstreret infotainmentsystemet på en BMW 5-serie.

© Simon Meyer

Prøv en ny bil hjemmefra

Nybilforhandlerne er også nødt til at gå nye veje. Alle større bilmærkers butikker og værksteder har åbent, og services og ydelser fortsætter generelt.

Mærker som Volkswagen, Seat, Skoda, BMW og næsten alle andre tilbyder individuelle videoer af nye og brugte biler, ligesom man kommer ud til kunder med biler til prøvekørsler og kan arrangere hente/bringeservice til værkstedsbesøg.

Hos Kia har mange af kunderne allerede taget godt imod tilbuddet om at kunne prøvekøre en ny bil fra hjemmeadressen:

”Kunderne har taget rigtigt godt imod den nye mulighed, og især de kunder, der er langt i deres overvejelser, er glade for den nye service. Vi har oplevet, at en kunde bookede prøveturen søndag, prøvede bilen mandag og fik leveret spritny bil onsdag,” fortæller direktør i Kia Danmark, Rasmus Haar Aagaard.

Hos Skoda bruger de den mulighed, at hvis den model, som du vil købe, står hos en anden forhandler, kan den blive bragt til din lokale forhandler. Nye Skoda Fabia og Octavia kan bestilles som privatleasing online med levering i din indkørsel inden for 10 dage.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...