Det fremgår ikke, hvilken generation af Focus RS, der er tale om, men vi gætter på den vanvittige 5-cylindrede årgang 2009 med 300 hk.

Ford Focus RS-ejer taget med 229 km/t i en 110-km/t-zone

... og da ejeren også er sigtet for at køre om kap med en anden bil, falder hammeren: Københavns Vestegns Politi har beslaglagt bilen

3. oktober 2019 af Steen Bachmann


Retten i Glostrup har i en kendelse besluttet, at Københavns Vestegns Politi kunne beslaglægge en Ford Focus RS, fordi den 26-årige ejermand kørte 229 km/t på Køge Bugt Motorvejen syd for København ved Ishøj fredag aften den 30. august.

Motorvejen er Danmarks mest trafikerede vej med fire til seks spor. Den er proppet i myldretiden, hvor man typisk kører mellem 30 og 80 km/t, men fremstår som en øde og nyanlagt racerbane med masser af ledige spor om aftenen og om natten. Hold øje med dit bakspejl, for her kommer ofte biler og varebiler blæsende med høj fart.

Civile pansere på Køge Bugt-motorvejen

Vi, der kører der hver dag, ved, at det ikke er smart at overskride hastighedsgrænserne, da der ofte er radarkontroller fra broerne suppleret af motorcykelbetjente, foruden et større antal civile pansere, der ofte skifter bil.

Det var netop en civil færdselspatrulje, der den pågældende fredag aften kl. 23.15 blev opmærksom på to biler, som i meget høj fart kørte efter hinanden på motorvejen.

"De kørte om kap med langt over 200 km/t på en strækning med andre helt almindelige trafikanter i normal hastighed – og det er en skærpende omstændighed. Med så høje hastigheder kan det nemt gå helt galt og ende fatalt," siger vicepolitiinspektør Søren Enemark, Københavns Vestegns Politi.


Færdselsbetjentenes fartmåling af den ene bil viste, at den kørte 1.282 meter på 20,1 sekunder. Det svarer til en gennemsnitshastighed på 229,6 km/t, hvor man må køre 110 km/t. Føreren blev på stedet sigtet for at have kørt kap- og væddeløbskørsel mellem andre trafikanter med den hastighed.

Med rettens kendelse i hånden hentede politiet efterfølgende bilen hos ejeren. Den kostede omkring 500.000 kroner fra ny og er nu i politiets varetægt.

Risikerer også fængselsstraf

En fartoverskridelse over 100 procent koster førerretten, og nu er anklagemyndigheden ved at vurdere, om sagen er så alvorlig, at der bør lægges op til en frihedsstraf. Dertil kommer, at bilen kan blive konfiskeret og solgt af staten.

"Hen over sommeren har vi haft et løbende fokus på disse gaderæsarrangementer, som flytter rundt, og det fortsætter vi med," siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.   

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...