Første tur: BMW M550i xDrive nærmer sig M5

Vi har været en tur i München for at prøve den nye BMW M550i xDrive med 462 hk. Lige nu er det det tætteste vi kommer på en rendyrket M5

2. maj 2017 af Mathias Brandt

Hvor?

München, Tyskland

Hvad kører vi?

Vi er taget til München i Tyskland for at prøve den nye BMW M550i xDrive, som på nuværende tidspunkt er den hurtigste BMW 5-serie, indtil den næste generation af M5 kommer. Den er udstyret med en 4,4-liters V8’er, der får kunstigt åndedræt af to turboer. Det får effekten op på 462 hk. Takket være de mange kræfter og firehjulstræk klarer den spurten fra nul til 100 km/t på fire sekunder, hvilket faktisk er 0,4 sekunder hurtigere end den seneste M5'er med 560 hk. 

Bare fordi den er hurtig, er der stadig et stykke vej til en rigtig BMW M5. Den er ikke ligeså fokuseret som en rendyrket M5. Selv om den adaptive M-undervogn er sænket 10 mm, styretøjet er optimeret, og større bremser sikrer, at den stopper igen, så er det i højere grad en hurtig luksusbil, som skal konkurrere mod biler som Audi S6.  

Det er bilen for folk, som gerne vil have en hurtig BMW, men ikke nødvendigvis gider råbe alt for højt op omkring det. M-skørterne og de store afgangsrør er rimelig diskrete, og folk som ikke har forstand på biler, vil nok aldrig bemærke, at dette er en mere speciel end en BMW 520d.

Hvad koster den?

Det er ikke overraskende den dyreste 5-serie på markedet lige nu. Den starter fra 1.483.600 kr. Det er vel og mærke uden ekstraudstyr. Men det er værd at bemærke, at flere ting følger med i basisprisen. Sportsæder med hukommelse, 4-zone klimaanlæg og M-rat er for eksempel standard, men ville koste omkring 55.000 kr., i alle andre modeller.

Hvornår kommer den?

Den er lige på trapperne.  

Måske er du interesseret i...