Porsche på fejeblad porsche 993 konfiskeret

Billedet er brugt med tilladelse fra Nordsjællands Politi

© Politi/Facebook

Første dom under ny lov: Porsche'n kan IKKE tilbageleveres

En dom er faldet i den sag, der startede, da en vanvidsbilist blev snuppet med 209 km/t i kammeratens leasede Porsche på Helsingørmotorvejen.

4. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Beslaglæggelsen opretholdes

Dommeren besluttede i Retten i Lyngby den 4. maj 2021, at beslaglæggelsen af den Porsche, der sidste måned blev beslaglagt, opretholdes. Den kan altså endnu ikke leveres tilbage til det leasingselskab, der står for leasingaftalen af Porsche'n. Historien går på, at en mand lånte sin Porsche til sin kammerat for at hente pizza, hvorefter kammeraten jf. Politiets måling, bliver taget med 209 km/t på Helsingørmotorvejen.

Porsche'n var leaset i et leasingselskab og er omdrejningspunkt i den første sag under den nye lovgivning for vanvidskørsel, der trådte i kraft den 1. marts. Loven tillader blandt andet, at vanvidsbilister kan få beslaglagt og potentielt konfiskeret bilen, selv om de ikke selv ejer bilerne.

Porsche Museum Porsche 911 993 front forende side profil sølvgrå

Den konfiskerede bil er en Porsche 911 Carrera af 993-generationen som den, der ses på billedet.

© Porsche Museum

Advokat er imod ny lov

Leasingselskabets advokat udtalte sig flere gange om loven under retsforløbet.

"Leasinggiveren har ingen mulighed for at gardere sig imod dette her. Det er jo en udenforstående tredjemand, der kørte," siger advokat Anders Scheel Frederiksen, der repræsenterer leasingselskabet ifølge TV2. "Man kan ikke påregne, at bilen blev lånt ud til en anden person. Hvorfra skal vi vide, hvem der ville køre bilen," afslutter advokaten spørgende.

Du kan læse chefredaktørens seneste klumme om denne lovændring her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...