Bil Magasinet Range rover sport kører stærkt i sving

Hverken bil eller fører i billedet har noget med den aktuelle sag at gøre.

Første dom for vanvidskørsel: Skal i fængsel for at køre 100 km/t i byzone

En 41-årig er blevet tildelt 20 dages fængsel og en ubetinget fra kendelse af førerretten i over tre år, efter han modtog den første dom under en ny lov om vanvidskørsel.

4. juni 2021 af Frederik Hauschildt

Kørte 102 km/t i byen

Den 8. april blev en skæbnesvanger dag for en 41-årig mand, da han på Stensmosevej i Albertslund blev taget med 102 km/t. Her er fartreguleringen normalvis sat til 50 km/t, og han kørte derfor over 100% for hurtigt. Det betyder, at den relativt nye lov om vanvidskørsel kommer i spil. Loven trådte i kraft den 1. marts og giver muligheden for markant hårdere straffe, hvis du opfylder ét af en række krav, heriblandt en 100% overskridelse af hastighedsgrænsen.

Den 41-årige mand blev ifølge TV2 Lorry idømt 20 dages ubetinget fængsel samt en ubetinget frakendelse af førerretten i 3,5 år. Dommen blev afsagt ved Retten i Glostrup, og det er første gang, at en dansker bliver dømt efter den nye lov.

Straffen byder, udover en frihedsstraf og en ubetinget frakendelse af kørekortet, også på en øjeblikkelig beslaglægning af bilen, der så senere kan udleveres, afhængigt af forskellige forhold

Bil Magasinet Range rover sport kører stærkt i sving

Det var en bil som denne Range Rover Sport, der blev brugt til vanvidskørslen.

Bilen leveres tilbage

Før de nylige lovændringer, var det tilfældet, at en bil udelukkende kunne inddrages, hvis den var ejet af vedkomne, der kørte ulovligt. Det betød i mange tilfælde, at ejere af leasede biler var fritaget for netop den straf. Med den nye lovændring af det ændret. Altså gælder den øjeblikkelige beslaglægning af bilen uafhængigt af bilens ejer, og status på denne kan også forfremmes til en konfiskering, hvis det vurderes, at ejer ikke havde mulighed for at vide, at bilen ville blive brugt til vanvidskørsel.

I tilfældet af manden fra Albertslund var konklusionen klar: Den Range Rover Sport, der blev kørt vanvidskørsel i, var leaset. Eftersom leasingaftalen er indgået før lovændringerne trådte i kraft, tilbageleveres bilen til leasingselskabet uden yderligere diskussion.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...