Fisker Ocean
2022 Fisker Ocean

Dansk virksomhed køber 300 elbiler af Fisker Inc

Kørselstjenesten Viggo har indgået aftale med californiske Fisker Inc. om levering af 300 Fisker Ocean elbiler til brug i Danmark

27. oktober 2020 af Christian Birkekvist


Tech-virksomheden og kørselstjenesten Viggo har indgået aftale med californiske Fisker Inc. om levering af 300 Fisker Ocean elbiler. 

Biler fra den californiske virksomhed med danske Henrik Fisker i spidsen skal indgå i en flåde som udelukkende består af elektriske biler, og som vil servicere flere skandinaviske byer fra 2023.

Taxafirma med elbiler og hybrider

Viggo, der blev grundlagt i 2019, har et mål om at transporte kunder gennem avanceret datadreven teknologi, nul-emissionsbiler og skandinavisk enkelhed.

Siden starten har Viggo opbygget et netværk bestående af mere end 55 elbiler (planmæssigt 100 elbiler ved årets udgang) og virksomheden har i dag gennemført mere end 100.000 ture.

Fisker er med Ocean klar til at levere lang rækkevidde, funktionelt interiør og plads til tre rækker med siddepladser.

"Vi skabte Fisker Ocean med fokus på plads, rækkevidde og kvalitet – og disse ting er også meget vigtige for Viggo, deres chauffører og deres kunder", siger Henrik Fisker, formand og CEO for Fisker.

Fisker Ocean

Viggo forventes at overtage 300 elektriske SUV'er fra Fisker Ocean, startende fra 4. kvartal 2022.

Elbiler skal bruges i dansk flåde

"Vi grundlagde Viggo for at skabe en bedre og mere bæredygtig oplevelse for vores kunder. Vores valg af Ocean er en afgørende vigtig del af denne mission. Siddepladsen, det fleksible rum i Fisker Ocean og de forventede driftsomkostninger gør elbilen til et logisk valg til vores flåde", kommenterer Kenneth Herschel, founder og CEO for Viggo.

Transport- og mobilitetssektoren udgør i dag ca. en tredjedel af Danmarks CO2-udledning. S-regeringen forhandler i øjeblikket med Folketingets partier om en omlægning af bilafgifterne. 

Balance mellem sport og komfort

Fisker lover at skabe en fantastiske balance mellem sport og komfort med deres multilink baghjulsophæng. Hele baghjulsophænget er monteret på en isoleret underramme for at mindske mængden af støj og vibrationer, der går ind i kabinen. 

Fisker Ocean kommer også med aktiv aerodynamik, da en computer regulerer mængden af luft, der ryger gennem køleren. Batteriet har fået ekstra beskyttelse i tilfælde af trafikuheld, og karrosseriet er blevet forstærket for at beskytte føreren og passagererne, hvis man kører galt.

Har du lyst til at få flere fede bilnyheder? Så tilmeld dig vores abonnement. Lige nu får du 3 blade for kun 99 kr. Så hvad venter du på?

Fisker Ocean

Mere end 300 hk i standard-versionen

Vi ved allerede at Fisker Ocean er 464 cm lang, tilsvarende en Audi Q5. Bagagerummet kan rumme 708 liter, hvis man fjerner hattehylden. Og med hattehylden vil der stadig være plads til 566 liter. Man kan nemt smide længe ting ind bagi, da bagruden kan køres ned uden at man skal åbne bagklappen. 

Standard-versionen yder mere end 300 hk, men Fisker bygger også en performance-variant  med en acceleration fra 0-100 km/t på under 3 sekunder.

Fisker Ocean

Over én million inden 2027

Fisker anslår selv, at Ocean kan køre 483 km på en opladning, men officielle tal i WLTP-normen er ikke angivet. 

Fisker påbegynder produktionen af Ocean i fjerde kvartal af 2021. Det betyder, at kunder, der har forudbestilt bilen, først kan forvente at modtage den i 2022. Fisker anslår, at de vil producere mere end en million eksemplarer af modellen frem til 2027. 

De europæiske priser er endnu ikke kendte, men Fisker fortæller, at de vil blive justeret efter hvert lands respektive importskatter, incitamenter og andre faktorer, og at en præcis prisfastsættelse vil blive annonceret tættere på lanceringen.

Fisker Ocean

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...